Seizoen twee van de Spaanse serie ‘Valeria’ nu op Netflix te zien

Seizoen twee van de Spaanse serie ‘Valeria’ nu op Netflix te zien
Beeld: Netflix.es

Seizoen twee van de Spaanse serie ‘Valeria’ nu op Netflix te zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Seizoen twee van de serie ‘Valeria’ die vanaf vrijdag 13 augustus op Netflix te zien zal zijn wordt ook wel de Spaanse ‘Sex and The City’ genoemd. In plaats van New York en in plaats van de dames Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte speelt deze serie zich af in de hoofdstad van Spanje Madrid en zijn de hoofdrolspeelsters Valeria, Lola, Carmen en Nerea. Vanwege het Netflix-succes is het boek waar de serie op gebaseerd is inmiddels ook in het Nederlands te lezen.

Seizoen een van de Spaanse feel-good serie ‘Valeria’ was een Netflix-succes en daarom gaat deze vrijdag 13 augustus seizoen twee in première bij Netflix. De hoofdrol wordt gespeeld door de Spaanse actrice Diana Gómez die bij de meeste Netflix kijkers bekend zal zijn vanwege haar rol als Tatiana in vijf afleveringen van ‘La Casa de Papel’.

De verhaallijn van Valeria is gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijfster Elisabet Benavent en heeft veel weg van Sex and The City. Daarom wordt deze serie ook wel de ‘Sexo en Nueva York Ibérica’ genoemd. Netflix noemt de serie stout, ontroerend en romantisch en omschrijft ‘Valeria’ als een romantische drama- en comedy serie.

Verhaallijn

In seizoen een was Valeria een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidde. Valeria neemt altijd toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea (Teresa Riott), Carmen (Paula Malia) en Lola (Silma López) die haar tijdens haar levensreis begeleiden.

Seizoen twee begint met Valeria’s reis naar Valencia nadat ze gescheiden is van haar man en ze plaats heeft gemaakt voor haar nieuwe liefde Victor, gespeeld door Maxi Iglesias. Eenmaal terug in Madrid moet Valeria een moeilijke professionele keuze maken.

Valeria en haar vriendinnen worden ook in seizoen twee weer ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst. 

Boeken

De in Gandia (Alicante) geboren schrijfster Elisabet Benavent heeft meerdere boeken geschreven die nog niet allemaal in het Nederlands zijn uitgebracht maar met het boek ‘Valeria1: Sex & Sangria’ is het eerste Nederlandstalige boek inmiddels te koop (376 pagina’s). Meer informatie lees je HIER.

Ga naar de inhoud