Bambi is 80 jaar geworden maar kwam pas op 8-jarige leeftijd naar Spanje

Bambi is 80 jaar geworden maar kwam pas op 8-jarige leeftijd naar Spanje
Beeld: Disneyscreencaps.com

Bambi is 80 jaar geworden maar kwam pas op 8-jarige leeftijd naar Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 13 augustus 1942 ging de animatiefilm ‘Bambi’ in de Verenigde Staten in première. Dat gebeurde midden in de Tweede Wereldoorlog waardoor de Disney-film in eerste instantie geen succes werd. Ook in Spanje moest men 8 jaar wachten voordat ‘Bambi’ in 1950 in de bioscoop te zien was, uiteraard nagesynchroniseerd in het Spaans. ‘Bambi’ was voor het eerst in 1947 in Nederland te zien. In 2006 kwam de film ‘Bambi II’ uit maar dat was niet zo’n groot succes als de oorspronkelijke ‘Bambi’ film.

‘Bambi’ is gebaseerd op het boek ‘Bambi, ein Leben im Walde’ van Félix Salten dat in de jaren 20 werd uitgebracht. In de jaren 30 waren er plannen om het boek te verfilmen met echte acteurs, actrices en dieren. Uiteindelijk was Disney de filmstudio die de rechten kocht en een animatiefilm maakte. Voor Disney zou het pas de tweede animatiefilm worden nadat in 1937 ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ werd uitgebracht.

In tegenstelling tot wat veel personen denken, is Bambi geen Amerikaanse ree en vindt het verhaal ook niet plaats in de Verenigde Staten. Bambi is namelijk een Europese ree en het verhaal speelt zich af in Europa, waarschijnlijk Oostenrijk. Overigens is Bambi in het boek een muildierhert maar werd hij een ree in de animatiefilm.

Bambi wordt bij zijn geboorte uitgeroepen tot “Prins van het Bos”. Wanneer hij ouder wordt, raakt Bambi bevriend met andere dieren in het bos, maar zijn geluk slaat al gauw om als zijn moeder doodgeschoten wordt door jagers (die overigens nooit in beeld te zien zijn). Bambi leert overleven en wordt verliefd. Op een dag komen de jagers weer langs en wordt Bambi gedwongen om net zo moedig te zijn als zijn vader, de Grote Prins, en om de andere herten in veiligheid te brengen.

Ga naar de inhoud