Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (21)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (21)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (21)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel).

De feesten in Pinoso zijn voorbij, de rust is wedergekeerd en de sporen zijn bijna opgeruimd. Zaterdagavond hebben we samen met vrienden doorgebracht. Eerst de parade bekeken, vervolgens ergens lekker gaan eten en om 12 uur zijn we naar een coverband geweest. Voor Danielle was het hierna bedtijd, het was ondertussen 3 uur in de nacht. Tom heeft nog een aantal uur er achteraan geplakt en is samen met de vrienden naar één van de barracas (openluchtdiscotheek) geweest. Op maandagavond was er tot slot een heel mooi vuurwerk en hiermee kwamen de zomerfeesten van 2022 in Pinoso tot een einde. Het was een heerlijke feestperiode en we hebben er volop van genoten.

Afgelopen maandag is de keuken geleverd en Tom is gelijk begonnen met de installatie. Natuurlijk gaat dat niet helemaal volgens verwachting. De kasten in elkaar zetten ging redelijk vlot. We waren alleen even vergeten dat bijna geen enkele hoek in ons huis haaks is. Dat betekent met een keuken in een L-vorm dat we aan één zijde een kier van 15 centimeter achter de keuken hebben. Tom heeft daar een voorzetwand moeten maken zodat het wel mooi aansluit. Ondertussen is Danielle een heel eind opgeschoten met het schoonmaken van de oude Spaanse tegels. Ze hoeft nog maar 250 stuks…

Met de beestenboel gaat het heel goed. De kittens zijn nu drie maanden oud en zeer ondeugend! Ze hangen regelmatig in de wasgoed, slopen planten in de tuin en ze proberen elke dag of ze toch niet bij ons in huis mogen. Mama poes is ook nog bij ons te vinden. Donja en de katten zijn helemaal aan elkaar gewend, al vinden ze het nog steeds wel eng als Donja heel hard op ze af gerend komt om te stoeien. Vorig weekend waren ze plotseling alle drie verdwenen. Precies op de dag dat ze naar de dierenarts moesten voor de herhaling van hun vaccinaties. Gelukkig kwamen ze na drie dagen weer opdagen. We denken dat ze jaag lessen van mama hebben gehad. 

We zijn met de verbouwing van het huis in de laatste loodjes fase terecht gekomen. De laatste loodjes klinken alsof je bijna klaar bent, maar dat valt nog vies tegen. Ten opzichte van de gehele verbouwing zijn die extra  maanden niets, maar stiekem is het nog een hele klus om de binnenkant af te werken. We krijgen vaak te horen; hoe blijven jullie zo positief en hoe houden jullie het vol. Tja, we zijn nou eenmaal de verbouwing aangegaan en dan moet je wel… We wisten dat het ook wel eens wat moeilijker zou zijn en soms tegen zou zitten. Meestal vinden we het nog leuk en is het een fantastisch avontuur om mee te maken, maar we gaan heel blij zijn als het huis voor de winter klaar is om er fatsoenlijk en gezellig te wonen. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud