Spaanse pakket medewerkster stuurt een heimwee bericht vanuit Nederland

Spaanse pakket medewerkster stuurt een heimwee bericht vanuit Nederland
Beeld: Canva

Spaanse pakket medewerkster stuurt een heimwee bericht vanuit Nederland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Vroeger maakte je gebruik van een postduif of een fles met een brief erin maar tegenwoordig kun je gebruik maken van de koeriersdienst om je bericht te verzenden. Althans, dat dacht een Spaanse medewerkster van een bedrijf in Nederland die een handgeschreven briefje meestuurde met een bestelling.

‘Un saludo desde Holanda a Málaga la bella, la cual extraño más que nada en este mundo’ dat staat te lezen in de handgeschreven brief die een echtpaar in een pakketje vond. De man en vrouw in kwestie bestelden vanuit Málaga online iets bij de winkel van O’Neill, bekend vanwege de kleding voor surfers. Het pakketje kwam op tijd aan met de bestelde artikelen maar daarnaast ook een verrassing.

In dit geval zat er in het pakketje ook een handgeschreven briefje, in het Spaans van een medewerkster bij O’Neill in Nederland. Toen zij zag dat ze pakketje naar haar geboortestad Málaga moest sturen, dacht ze kennelijk geen moment na en schreef ze een anoniem briefje.

In het briefje staat: ‘una malagueña que pasa ocho horas diarias delante de una mesa empaquetando’ voor het eerder genoemde merk en nadat ze de ontvangers veel plezier wenst met de bestelde artikelen nam ze op een voor Málaga typische manier afscheid ‘¡Ojú, qué pecha!’.

Het echtpaar heeft geen idee wie dit briefje geschreven heeft en heeft ook geen sociale media. Maar desondanks circuleert een foto van de handgeschreven brief rond op internet.

briefje
Beeld: Diario Sur / web
Ga naar de inhoud