Bekende stierenvechter op de horens genomen in Huesca

Bekende stierenvechter op de horens genomen in Huesca
Beeld: screenshot / video

Bekende stierenvechter op de horens genomen in Huesca

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Tijdens het stierengevecht op zaterdag in Huesca raakte de 55-jarige stierenvechter (matador) Manuel Díaz ‘El Cordobés’ gewond door de eerste stier. In de medische post van de arena werd hij behandeld voor een wond in de rechter Scarpa-driehoek, die een externe lengte heeft van 20 cm. Zijn situatie is zorgwekkend.

Bovendien heeft hij een verwonding aan de tweede vinger van zijn linkerhand, waarbij het middelste vingerkootje in meerdere stukken is gebroken. Er is ook ernstige schade aan het zachte weefsel en verwondingen aan de radiale collaterale slagader en de A2-poelie (een peestunnel in de onderarm).

Tijdens zijn ‘gevecht’ met zijn eerste stier, afkomstig van de fokkerij van Salvador Domecq, werd El Cordobés door het dier tegen de barrière geduwd en vastgeklemd. Dit duurde enkele angstaanjagende momenten. Hierna werd hij onmiddellijk naar de medische post gebracht en kwam hij daar niet meer uit.

Manuel Díaz ‘El Cordobés’ is in stabiele toestand en voelt zich goed, zo meldt het San Jorge ziekenhuis in Huesca. ‘El Cordobés’ heeft een koortsvrije nacht gehad. De meeste pijn voelt hij in zijn hand, zoals ook aangegeven staat in het medische dossier. Dit gevecht stond bekend als zijn afscheid van de stierenvechtarena.

Ga naar de inhoud