Search
menu
Search

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2023/2024 begonnen

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2023/2024 begonnen
Beeld: via LaLiga / twitter

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2023/2024 begonnen

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op vrijdag 11 augustus werd de eerste wedstrijd van de LaLiga Santander voetbalcompetitie gespeeld in Spanje. De eerste wedstrijd was die van Almería tegen Rayo die met 0-2 door Rayo gewonnen werd. De eerste wedstrijd van de titelhouder FC Barcelona vond plaats op zondag tegen Getafe, terwijl Real Madrid op zaterdag met 0-2 van Athletic Bilbao won.

Nu zijn er natuurlijk veel voetbalfans die de Spaanse competitie volgen, maar de meeste mensen willen het liefst de belangrijkste wedstrijden zien, waaronder natuurlijk de Klassieker of de ‘Clásico’ tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona. Zoals elk voetbalseizoen zijn er twee wedstrijden, de thuis- en uitwedstrijd.

Voor de allereerste keer in de Spaanse voetbalgeschiedenis wordt de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid niet in Camp Nou gehouden. Door renovatiewerken aan het stadion van de ‘blaugranas’, wordt de eerste Clásico van de LaLiga verplaatst naar het Estadi Olímpic Lluís Companys, het Olympisch stadion op de Montjuïc-berg waar de confrontatie op 29 oktober 2023 zal plaatsvinden. Zes maanden daarna, op 21 april 2024, is het stadion Santiago Bernabéu aan de beurt met Real Madrid als thuisploeg.

FC Barcelona, de regerende kampioen van de Spaanse competitie, is de te kloppen ploeg. De ‘Culés’ pakten het kampioenschap met een marge van 10 punten voorsprong op de tweede plaats, Real Madrid. De Catalanen behaalden 28 overwinningen, speelden 4 keer gelijk en leden 6 nederlagen in 38 wedstrijden. Daarnaast hadden ze de sterkste verdediging, met slechts 20 tegendoelpunten.

Andere voetbaldata

De start van de ‘Copa del Rey’ is dit seizoen op 1 november 2023 met de grote finale op 6 april 2024. De finale wordt gespeeld op dezelfde locatie waar Real Madrid het jaar ervoor kampioen werd: La Cartuja in Sevilla.

Wat betreft Europese speeldata, zal de ‘Champions League’ anthem te horen zijn op 19 september 2023, twee dagen voordat op 21 september 2023 de ‘Europa League’ begint. De finales voor beide competities zijn vastgesteld op 1 juni en 22 mei 2024.

Ga naar de inhoud