skip to Main Content
Ambtenaren in Spanje willen meer gaan verdienen en minder gaan werken

Ambtenaren in Spanje willen meer gaan verdienen en minder gaan werken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De overkoepelende organisatie van de ambtenaren in Spanje heeft aan de belasting minister Cristóbal Montoro gevraagd om geleidelijk elk jaar de salarissen van de ambtenaren in Spanje te verhogen tot 20% in drie jaar tijd. Daarnaast wil men dat de ambtenaren minder gaan werken en een werkweek gaan krijgen van 35 uur. De Minister heeft al aangegeven dat dit op dit moment niet haalbaar is vanwege de na effecten van de economische crisis.

Cristóbal Montoro heeft echter wel aangegeven dat hij er alles aan gaat doen om de salarissen van de meer dan 5 miljoen ambtenaren in Spanje elk jaar met hetzelfde percentage te verhogen als het bruto binnenlands product (bbp). Dat wil zeggen dat als het bbp van Spanje 2,5% is, het loon ook met 2,5% omhoog gaat.

Het syndicaat van ambtenaren wil echter dat de salarissen gedurende de komende drie jaar, te weten 2018, 2019 en 2020, in totaal met 20% omhoog zullen gaan wat 6% per jaar meer zal zijn de beoogde 1% van de belasting minister.

Daarnaast vindt het syndicaat van ambtenaren dat het verlagen van de werkuren naar een 35 uur durende werkweek van essentieel belang is. In veel autonome deelstaten werken de regionale ambtenaren al 35 uur per week en men zou dat graag in heel Spanje zien gebeuren. Op die manier zal er minder druk op de schouders van de werknemers staan waardoor de productiviteit zal toenemen. Vooral over dit laatste zijn veel verdeelde meningen 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Als ze hun procedures nu eens gaan vereenvoudigen, dan wordt het werk vanzelf lichter. Vorig jaar hadden wij ons aangemeld voor volwassenen educatie bij de gemeentelijke school om Spaans te kunnen studeren. Met het ingevulde inschrijfformulier naar het gemeentehuis, samen met 2 vrienden van ons. Toen we eenmaal aan de beurt waren kwam er een papierwinkel op gang die zijn weerga niet kent. Na ruim een uur mochten we dan eindelijk betalen. Omdat ik nog aan het bureau zat, zei ik dat ik wel wilde pinnen voor alle 4. Dat kon, maar vervolgens werd er dus 4 keer een betaalprocedure gestart om iedereen een apart pin-bonnetje te kunnen geven!? Na ruim 1.5 uur konden we eindelijk weer naar buiten, terwijl we alleen maar iets wilden betalen!😳😟😖😩

  2. Wat een belachelijke eis. de gemiddelde Spanjaard werkt zich in het zweet voor een loontje van 1200,- Euries per maand (als je boft) voor 7 keer 10 uur in de week, hetgeen neerkomt op 4,- Euries per uur. Schandalig………. Het lijkt mij veel economischer 40 % eruit, dan hou je nog zo’n slordige 3 miljoen ambtenaren over. Lonen niet vergelijken met het BPM……..heeft er niets mee te maken. Efficienter werken door zeer complexe systemen te vereenvoudigen, scheelt ook meer tijd voor de burger, welke tenslotte deze salarissen betalen.

  3. Dat wil ik ook! Minder werken en meer verdienen. Ik steun dit volledig.
    Ik droom er al 32 jaar van, zolang ik werk, dat het gaat gebeuren.
    En toch gebeurt het niet. Wat vreemd toch.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken