Ambtenaren in Spanje willen meer gaan verdienen en minder gaan werken

Oeps ... foto ontbreekt!

Ambtenaren in Spanje willen meer gaan verdienen en minder gaan werken

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De overkoepelende organisatie van de ambtenaren in Spanje heeft aan de belasting minister Cristóbal Montoro gevraagd om geleidelijk elk jaar de salarissen van de ambtenaren in Spanje te verhogen tot 20% in drie jaar tijd. Daarnaast wil men dat de ambtenaren minder gaan werken en een werkweek gaan krijgen van 35 uur. De Minister heeft al aangegeven dat dit op dit moment niet haalbaar is vanwege de na effecten van de economische crisis.

Cristóbal Montoro heeft echter wel aangegeven dat hij er alles aan gaat doen om de salarissen van de meer dan 5 miljoen ambtenaren in Spanje elk jaar met hetzelfde percentage te verhogen als het bruto binnenlands product (bbp). Dat wil zeggen dat als het bbp van Spanje 2,5% is, het loon ook met 2,5% omhoog gaat.

Het syndicaat van ambtenaren wil echter dat de salarissen gedurende de komende drie jaar, te weten 2018, 2019 en 2020, in totaal met 20% omhoog zullen gaan wat 6% per jaar meer zal zijn de beoogde 1% van de belasting minister.

Daarnaast vindt het syndicaat van ambtenaren dat het verlagen van de werkuren naar een 35 uur durende werkweek van essentieel belang is. In veel autonome deelstaten werken de regionale ambtenaren al 35 uur per week en men zou dat graag in heel Spanje zien gebeuren. Op die manier zal er minder druk op de schouders van de werknemers staan waardoor de productiviteit zal toenemen. Vooral over dit laatste zijn veel verdeelde meningen 🙂

Ga naar de inhoud