Rook bosbranden Californië (VS) ook in Spanje te merken

Rook bosbranden Californië (VS) ook in Spanje te merken
Beeld: Mallorca / Twitter

Rook bosbranden Californië (VS) ook in Spanje te merken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het klinkt ongelooflijk maar de enorme rookontwikkeling die is ontstaan bij de bosbranden in de Verenigde Staten is ruim 9.000 km verderop ook in Spanje te merken. De rook kwam via de Cantabrische Zee in het noorden van het land Spanje binnen en verplaatste zich door de Ebro Vallei richting de kust van Tarragona om daarna verder te gaan richting de Balearen eilanden.

De grootste natuur- en bosbrand van de Verenigde Staten ooit heeft in Californië in de Verenigde Staten al meer dan 190.700 ha natuur en honderden woningen verwoest terwijl de brand het leven heeft gekost van meer dan 25 personen.

Het National Oceanic and Atmospheric Administration voorspelde eerder al dat de rook het Europese continent zou bereiken en die voorspelling is uitgekomen. Zaterdag werd op het Spaanse vasteland een lange strook rook ontdekt die afkomstig bleek te zijn van de bosbranden in de VS. Dat is te zien op satellietbeelden. 

De rook kwam via de Cantabrische Zee in het noorden het land binnen om zich daarna via de Ebro Vallei door de autonome regio’s Castilië en Léon en Aragón naar Catalonië te verplaatsen waar de rook via de EBro Delta in het zuiden van de provincie tarragona verder ging naar de Balearen eilanden waar melding werd gedaan van de rook op Mallorca. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.