Meer chronische depressie in Nederland en België dan in Spanje

Meer chronische depressie in Nederland en België dan in Spanje
Beeld: Freepik

Meer chronische depressie in Nederland en België dan in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit de gegevens van Eurostat blijkt dat Nederlanders en Belgen meer last hebben van chronische depressie dan Spanjaarden. Binnen de EU heeft 7,2 procent last van chronische depressie terwijl dit percentage in Nederland 8,3 procent is, in België 7,3 procent maar in Spanje 5,7 procent.

Belangrijk om te vermelden is dat de gegevens van het Eurostat-onderzoek betrekking hebben op 2019, dus voor de corona-pandemie. In dat jaar meldde 7,2 procent van de EU-inwoners een chronische depressie te hebben. In Spanje bleek dat 5,7 procent van de inwoners last had van chronische depressie. 

Verder is ook op te merken dat 4,1 procent last had van astma (NL 6,4 BE 5,8), 2,7 procent van een chronische aandoening in de onderste luchtwegen (NL 5,0 BE 4,8), 19,3 procent een hoge bloeddruk had (NL 16,1 BE 17,4) en 7,5 procent suikerziekte had (NL 8,3 BE 7,3).

Van de EU-landen had Slovenië (15,1%) in 2019 het hoogste aandeel van de bevolking dat melding maakte van chronische depressie, gevolgd door Portugal (12,2%) en Zweden (11,7%). Daarentegen was het aandeel mensen dat een chronische depressie rapporteerde het laagst in Roemenië (1,0%), Bulgarije (2,7%) en Malta (3,5%).  

In 2019 was het aandeel mensen dat een chronische depressie meldde in alle EU-lidstaten hoger voor vrouwen dan voor mannen. Portugal registreerde het hoogste aandeel vrouwen dat een chronische depressie rapporteerde (16,4%), op de voet gevolgd door Slovenië (16,0%). Slovenië registreerde ook het hoogste percentage mannen dat een chronische depressie meldde (14,3%), gevolgd door Zweden (10,0%) en Duitsland (9,9%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.