Storm die maandag over Andalusië trekt zal langer duren dan verwacht

Storm die maandag over Andalusië trekt zal langer duren dan verwacht
Beeld: 123rf

Storm die maandag over Andalusië trekt zal langer duren dan verwacht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – Alhoewel eerst veel regen voorzien werd op maandag en dinsdag in Andalusië, voorspellen de weerdiensten nu langer slecht en onstabiel weer. Vanaf maandag zijn er over het hele Iberische schiereiland (vasteland van Spanje) regenbuien mogelijk. Pas vrijdag keert de nazomer weer terug.

De zomer krijgt deze week een bruuske onderbreking in Andalusië. De hoge temperaturen en blauwe lucht krijgen klappen, wanneer vanaf maandag bewolking opkomt en veel regen verwacht wordt. Het Agencia Estatal de Meteorología (staatsagentschap voor weersvoorspelling) verlengt de duur van de storm die vanaf maandag over de regio trekt. Men spreekt nu van regen tot aanstaande vrijdag, de hele week valt dus in het water.

De hevigste regenval wordt op woensdag verwacht, wanneer de storm haar hoogtepunt bereikt en maar liefst 71 procent van de regen en wind kan vallen. In de nacht van donderdag op vrijdag zou de storm dan Andalusië verlaten, en vrijdagnamiddag klaart de hemel weer op.

Qua temperaturen voorspelt Aemet een daling tot 10 graden in grote delen van de provincie. In een paar dagen tijd dalen de temperaturen dus van 35 naar 23 graden in provincies als Jaén en Granada, woensdag is er zelfs een terugval van 26 naar 14 graden.

De storm die van de Atlantische oceaan komt, doet de temperaturen vanaf morgen trouwens over heel Spanje dalen, met regenval die het hele schiereiland kan teisteren. Er worden buien verwacht die lokaal erg hevig kunnen zijn met mogelijkheid op hagel, vooral in het Westen en in de buurt van de pyreneeën. Ook in Aragón, Valencia en op Mallorca wordt slecht weer verwacht.

Wie plannen had die in de buitenlucht doorgaan, kan misschien best lokaal het weerbericht goed in de gaten houden om problemen te vermijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.