Zeven jaar cel geëist tegen man die condoom verwijderde tijdens seks met Nederlandse vrouw in Valencia

Zeven jaar cel geëist tegen man die condoom verwijderde tijdens seks met Nederlandse vrouw in Valencia
Beeld: Canva

Zeven jaar cel geëist tegen man die condoom verwijderde tijdens seks met Nederlandse vrouw in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het provinciaal gerechtshof van Valencia berecht op dinsdag dertien september een Ghanese man die zijn preservatief verwijderde tijdens de copulatie met een Nederlandse vrouw. Er wordt zeven jaar gevangenisstraf en een schadevergoeding tegen hem geëist vanwege het plegen van een seksueel misdrijf. De straf wordt geëist door het Spaanse openbaar ministerie.  

De Ghanese man en de Nederlandse vrouw leerden elkaar kennen op 21 oktober 2021 in een discotheek in de stad Valencia. De man verblijft legaal in Spanje en was nog niet eerder in aanraking geweest met de politie. 

De twee besloten vanuit de discotheek naar de woning van de man te gaan en toen ze eenmaal daar aangekomen waren gaf de vrouw aan dat ze wel seks met de Ghanese man wilde, maar alleen onder de voorwaarde dat hij een condoom zou dragen. In het geval hij geen condoom wilde dragen, zou de vrouw ook geen toestemming voor seksueel contact geven, luidt de geschreven aanklacht van het Openbaar Ministerie. 

De aangeklaagde man stemde in, maar gedurende de seks verwijderde de Ghanees het preservatief toch ‘met een snelle beweging’ en ging hij door met de penetratie. Toen de vrouw zich bewust werd van het ontbreken van de condoom, probeerde ze de man van zich af te duwen en de seks te beëindigen. De man hield haar echter op haar plaats met zijn schouders en ging tegen haar wil door met het hebben van penetratieve seks met de Nederlandse vrouw tot en met de ejaculatie. 

De officier van justitie beschouwt deze feiten als een seksueel misdrijf en er wordt dan ook een gevangenisstraf van zeven jaar tegen de man geëist. Daarnaast moet de aangeklaagde van de officier van justitie ook nog een vergoeding aan de vrouw betalen van zesduizend euro voor de morele schade die hij haar heeft toegebracht met de verkrachting. De man moet op dinsdag dertien september voorkomen in de rechtbank van Valencia.

Ga naar de inhoud