menu

Het nieuwe seizoen van ‘Ik Vertrek’ begint meteen in Spanje

Het nieuwe seizoen van ‘Ik Vertrek’ begint meteen in Spanje
Beeld: AvroTros / web

Het nieuwe seizoen van ‘Ik Vertrek’ begint meteen in Spanje

Op donderdag 14 september start het vijfentwintigste seizoen van het programma ‘Ik Vertrek’ waarin Nederlanders, die hun geluk in het buitenland gaan beproeven, gevolgd worden. In de afleveringen zijn de voorbereidingen in Nederland, het altijd emotionele afscheid van familie en de eerste stappen in het land van bestemming te zien. Op 14 september start het programma meteen in Spanje met de familie Lemmers die naar de provincie Ávila is vertrokken.

Vanaf donderdag 14 september zijn de avonturen van Wijnand, Nienke en hun kinderen Isa en Lucas te volgen. De droom om iets moois op te bouwen in het buitenland moet werkelijkheid worden. Al voordat Wijnand (42) en Nienke (39) elkaar leerden kennen, droomden ze er beiden van om iets moois op te bouwen in een ander land. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat hun kinderen Isa (10) en Lucas (8) leren dat de wereld groter is dan Nederland. De perfecte tijd om te vertrekken is daarom nu, en het perfecte land is volgens hen Spanje.

Ze leggen samen met honden Jack en Moos, leguaan Siebe, chinchilla’s Ernst en Bobbie en hun baby’s, twee geiten, twee paarden en twee varkens een reis van bijna 1.900 kilometer af naar Spanje. In het dorp Arenas de San Pedro (Ávila, Castilië en León) met ruim 6.000 inwoners en op 1,5 uur rijden vanaf Madrid, hebben ze voor 150.000 euro een stuk grond van 3.5 hectare gekocht met schuur. 

Hun droom is daar een ecologisch vakantiepark te bouwen met zelfgebouwde houten huisjes, een minicamping, een eigen woning en een moestuin. Voordat ze hiermee van start kunnen gaan, moet de bouwvergunning nog wel geregeld worden. Al snel merken Wijnand en Nienke dat er veel vergunningen nodig zijn bij een project als dit, en dat de aanvraag hiervan soms erg lang kan duren. Ondertussen zitten ze al bijna drie jaar in Spanje en kunnen ze nog steeds niet doorpakken met hun vakantiepark.

Hun geduld wordt op de proef gesteld en de Spaanse droom wordt (zoals in veel gevallen als je niet goed voorbereid bent) minder sprookjesachtig. Wijnand en Nienke besluiten dat ze niet voor altijd op de vergunningen willen blijven wachten.