NIEUW BOEK: het leven op een Finca in de bergen van Granada

NIEUW BOEK: het leven op een Finca in de bergen van Granada
Beeld: redactie

NIEUW BOEK: het leven op een Finca in de bergen van Granada

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel Nederlanders en Belgen dromen ervan om een ‘Finca’ te hebben in Spanje en om daar een nieuw leven op te bouwen. Dat deden ook Ema en Bas, die besloten een Finca te kopen in Granada. Net als de wereld op slot gaat vanwege de pandemie, reizen ze af naar hun nieuwe avontuur. Ze burgeren vrij snel in door een warme ontvangst van buren die hen met raad en daad bijstaan, gepast en ongepast. In het boek ‘Feniks op de Finca’ dat HIER te koop is, zijn hun avonturen te lezen.

Emicka, het innerlijke kind van Ema, laat zich regelmatig horen. Zeker als de kinderen van Bas zo hun bedenkingen hebben over dit avontuur, én haar. 24/7 samen in een nieuwe omgeving vraagt het nodige geduld en aanpassingsvermogen van beiden. Ontdek hoe dichtbij en samen met de natuur leven onder een bakkende zon, gerijpte amandelen en liefde brengt. Onvoorspelbaar in meerdere vormen.

Feniks op de Finca, dat eind juni 2023 is verschenen, is in Spanje geschreven en gaat veelal over de eigen avonturen. Ema en Bas hebben een Finca in de Alpujarras, de witte dorpjes in het Sierra Nevada gebergte, waar ze hun paradijsje aan het creëren zijn. Dat gaat natuurlijk niet altijd makkelijk, en het tweetal komt henzelf en elkaar vaak tegen. 

Verder gaat het boek over het omgaan met de cultuurverschillen en met de reacties van de families in Nederland en Tsjechië. Ema schrijft serieus maar met humor waardoor ‘Feniks op de Finca’ aangenaam te lezen is, terwijl de lezer toch ook veel leert over Spanje, de cultuur en gebruiken.

Schrijfster Ema Šindelářová is in 1966 in Tsjechië geboren en woonde sinds 1991 in Nederland en sinds 2023 in Spanje. Dat ze niet in haar moedertaal schrijft, is een grote uitdaging voor haar. Het bijzondere is dat het zo wel een eigen stijl krijgt die durft te spelen met de regels. Eerder verscheen van haar hand ‘Tranen van een Feniks’, waarin we kennismaken met Ema en haar innerlijke kind Emicka. Voel de balans die Ema zoekt en vindt.

Bestel het boek ‘Feniks op de FInca’ HIER of bestel het boek ‘Tranen van een Feniks’ (dat niet over Spanje gaat) HIER op de vertrouwde website Bol.com.

Ga naar de inhoud