De meest gehate en geliefde vliegmaatschappijen in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

De meest gehate en geliefde vliegmaatschappijen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vertragingen, annuleringen, vermiste koffers en het extra betalen voor alles wat je meer wilt hebben bij een vliegreis zijn de meest voorkomende klachten bij de Spaanse (en waarschijnlijk alle) vliegpassagiers. Maar niet alle vliegmaatschappijen zijn hetzelfde en Trabber.es heeft de opmerkingen van gebruikers bekeken en een lijst samen kunnen stellen van de meest geliefde en meest gehate vliegmaatschappijen.

Volgens de website Trabber.es heeft de Ierse low cost vlieger Ryanair vier keer meer “haters” dan “lovers” vanwege de duizenden negatieve opmerkingen van de website gebruikers met een verhouding van 42 personen die negatief zijn tegenover 10 personen die positief zijn.

De situatie voor Ryanair is er dit jaar niet beter op geworden vanwege de vele annuleringen die het gevolg waren van de annuleringen vanwege stakingen van personeel. Ook het extra afrekenen voor het meenemen van de koffers in de cabine in januari en later dit jaar heeft Ryanair niet veel positieve reacties opgeleverd.

Nu moet er wel bijgezegd worden dat de personen die negatief zijn sneller geneigd zijn iets te schrijven dan de personen die positief zijn. Daarnaast blijft het verwonderlijk dat ondanks de vele “haters” Ryanair nog steeds de vliegmaatschappij is die de meeste reizigers heeft binnen Europa.

De situatie bij de andere low cost vlieger Easyjet is niet te vergelijken met Ryanair volgens Trabber.es want de Britse maatschappij heeft verhoudingsgewijs 10 “haters” en 38 “lovers”.

Datzelfde geldt ook voor Norwegian die 10 “haters” heeft maar 56 “lovers”, bij Eurowings 10 “haters” en 49 “lovers” en bij het Spaanse Vueling 10 “haters” en 35 “lovers”, iets wat uitzonderlijk is want bij met name Vueling wordt toch veel geklaagd vanwege de annuleringen, problemen met bagage etc.

Geliefd

De meest geliefde vliegtuigmaatschappijen in Spanje zijn (per 10 “haters”): Fly Emirates met 226 “lovers”, Qatar met 218, Finnair met 120, Iberia met 105, Iberia Express met 94, British Airways met 75, Volotea met 57, Norwegian met 56, Eurowings met 49, Air France met 49, KLM met 45, Lufthansa met 45, Easyjet met 38, Air Europa met 36 en Vueling met 35 “lovers”.

Gehaat

De meest gehate vliegtuigmaatschappijen in Spanje zijn Ryanair met 41 “haters” (per 10 “lovers”) gevolgd door het Amerikaanse United Airlines met 20, Aeroflot met 8, Swissair met 7, Alitalia met 7, Tap met 5 en Turkish Airlines met 3 “haters”.

Wat is jouw mening over de meest geliefde en meest gehate vliegtuigmaatschappijen en wat is jouw favoriete maatschappij om mee te vliegen en welke niet?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.