De meest gehate en geliefde vliegmaatschappijen in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vertragingen, annuleringen, vermiste koffers en het extra betalen voor alles wat je meer wilt hebben bij een vliegreis zijn de meest voorkomende klachten bij de Spaanse (en waarschijnlijk alle) vliegpassagiers. Maar niet alle vliegmaatschappijen zijn hetzelfde en Trabber.es heeft de opmerkingen van gebruikers bekeken en een lijst samen kunnen stellen van de meest geliefde en meest gehate vliegmaatschappijen.

Volgens de website Trabber.es heeft de Ierse low cost vlieger Ryanair vier keer meer “haters” dan “lovers” vanwege de duizenden negatieve opmerkingen van de website gebruikers met een verhouding van 42 personen die negatief zijn tegenover 10 personen die positief zijn.

De situatie voor Ryanair is er dit jaar niet beter op geworden vanwege de vele annuleringen die het gevolg waren van de annuleringen vanwege stakingen van personeel. Ook het extra afrekenen voor het meenemen van de koffers in de cabine in januari en later dit jaar heeft Ryanair niet veel positieve reacties opgeleverd.

Nu moet er wel bijgezegd worden dat de personen die negatief zijn sneller geneigd zijn iets te schrijven dan de personen die positief zijn. Daarnaast blijft het verwonderlijk dat ondanks de vele “haters” Ryanair nog steeds de vliegmaatschappij is die de meeste reizigers heeft binnen Europa.

De situatie bij de andere low cost vlieger Easyjet is niet te vergelijken met Ryanair volgens Trabber.es want de Britse maatschappij heeft verhoudingsgewijs 10 “haters” en 38 “lovers”.

Datzelfde geldt ook voor Norwegian die 10 “haters” heeft maar 56 “lovers”, bij Eurowings 10 “haters” en 49 “lovers” en bij het Spaanse Vueling 10 “haters” en 35 “lovers”, iets wat uitzonderlijk is want bij met name Vueling wordt toch veel geklaagd vanwege de annuleringen, problemen met bagage etc.

Geliefd

De meest geliefde vliegtuigmaatschappijen in Spanje zijn (per 10 “haters”): Fly Emirates met 226 “lovers”, Qatar met 218, Finnair met 120, Iberia met 105, Iberia Express met 94, British Airways met 75, Volotea met 57, Norwegian met 56, Eurowings met 49, Air France met 49, KLM met 45, Lufthansa met 45, Easyjet met 38, Air Europa met 36 en Vueling met 35 “lovers”.

Gehaat

De meest gehate vliegtuigmaatschappijen in Spanje zijn Ryanair met 41 “haters” (per 10 “lovers”) gevolgd door het Amerikaanse United Airlines met 20, Aeroflot met 8, Swissair met 7, Alitalia met 7, Tap met 5 en Turkish Airlines met 3 “haters”.

Wat is jouw mening over de meest geliefde en meest gehate vliegtuigmaatschappijen en wat is jouw favoriete maatschappij om mee te vliegen en welke niet?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
43 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Je kan van geen enkele vliegmaatschappij een uitslag geven.
Hangt ervan af vanwaar en waar naartoe je vliegt.
Vanaf Belgie, naar Belgie, vliegen ook andere maatschappijen als vanaf Nederland, naar Nederland.
En dan heb je nog de verschillende luchthavens in de landen.
En ben je verplicht ( of minder keuze ) met bepaalde maatschappijen te vliegen.
VB naar Rotterdam, Antwerpen of Oostende geen Ryanair, dan gaat het al om Transavia of andere maatschappij.
Dus moeilijk om oordeel te geven.

Al heb ik tot nu toch weinig ervaring met Ryanair, de vlucht Reus Eindhoven is mij aangenaam bevallen waardoor ik voor mei 2019 weer een dergelijke reis vanuit Reus heb geboekt. Transavia en Vueling bevallen mij ook maar KLM blijft nog steeds de beste als die tenminste ook scherpe aanbiedingen heeft zoals €99 retour Barcelona Amsterdam.

“…Nu moet er wel bijgezegd worden dat de personen die negatief zijn sneller geneigd zijn iets te schrijven dan de personen die positief zijn. Daarnaast blijft het verwonderlijk dat ondanks de vele “haters” Ryanair nog steeds de vliegmaatschappij is die de meeste reizigers heeft binnen Europa…” De enige verstandige zin uit dit artikel. De voorkeur van de reizigers bepalen op basis van ‘opmerkingen’ en de vele duizenden die géén opmerkingen maken buiten beschouwing laten ! Waar halen ze het ? Bovendien betekent een negatieve opmerking toch niet dat men een ‘hater’ is. Mij lijkt het logisch dat een reiziger kiest… Lees verder »

Mijn vrouw vliegt zeker 4/jaar en meer naar Belgie
NU met tui vroeger Jetair Murcia -Antwerpen alles 100% .Nog nooit iets negatief gehoord
Ook Alicante-Antwerpen of Brussel soms Oostende nu het kan niet beter
moet ook gezegd worden!!!!!!!

Dan vliegt uw echtgenote waarschijnlijk enkel tijdens het toeristisch seizoen daar men vanaf 01 november gedurende 6 maanden enkel met RYANAIR (en dan nog enkel vanuit Charleroi) rechtstreeks naar Mallorca kan vliegen !
Ik vlieg nu 5 jaren meerdere keren (zowel in de winter als in de lente of in de herfst) met RYANAIR en beklaag het mij niet, ik vlieg wel Flexi Plus want dit is in feite het meest praktische en maak gebruik van de busmaatschappij FLIBCO om op en af van of naar huis te rijden aangezien ook de trein geen fatsoenlijk alternatief biedt.

Ryan Air is helemaal niet zo goedkoop als je gebonden bent aan bepaalde momenten (werk). Maar wel stipt en strikt. Jammer dat ze de spelregels tijdens het spel veranderen. Ik ben wel te spreken over Air Europa. TAP is verschrikkelijk. Onbetrouw en super klantonvriendelijk. Liever Ryan Air dan TAP, die laatste nooit meer.

Ryanair , de meest gehate vliegtuigmaatschappij
Ze vervoeren de meeste passagiers in Europa ,hoe kan dat dan ???
Heel veel klagers ,maar juist die mensen vliegen met Raynair Ik ben er super content van ¡¡¡¡¡

Bij de beoordeling van Ryanair, 41 haters. Ik vraag mij af of dit wel representatief is om daaruit te concluderen dat ze de meest gehate Vliegtuigmaatschappij is. Als men zou concluderen dat de rest van alle passagiers die geen stem uitgebracht hebben Ryanair geliefd zijn dan zou Ryanair de meest geliefde Vliegtuigmaatschappij zijn. Ik heb nog nooit ervaren dat zij minder zijn dan de andere vliegtuigmaatschappijen, integendeel!

In de voorbije drie jaar deed ik 50 vluchten tussen België en Alicante (vice versa). 3 vluchten met Ryanair en 47 met TUI. Met Ryanair kende ik geen problemen, maar vertrok wel uit Charleroi. Ook met TUI vloog ik enkele malen uit Charleroi (omwille van de prijs). Het gros van mijn vluchten zijn echter vanuit Oostende. Als West-Vlaming kun je je geen beter vertrek/aankomstpunt voorstellen. Hoewel ik tijdens de drie vluchten met Ryanair geen problemen kende vlieg ik, puur uit principe, niet meer met deze maatschappij. Een vertrek uit Oostende met TUI kost me wel iets meer, maar het comfort… Lees verder »

Uit welk princiepen!

Uit welk puur principe?

Welk principe? Omwille van het “respect”, of beter “het gebrek aan” dat het management van deze maatschappij heeft voor zowel haar cliënteel als haar personeel (als aan de wet).

Nee hoor, gewoon omdat deze maatschappij haar personeel schoffeert en als slaven behandeld.

Diny
Wij vliegen al jaren met Transavia van af Rotterdam.
Nog nooit problemen gehad prima maatschappij en vriendelijk personeel.
Wij vliegen gemiddeld 3x per jaar heen en weer nooit geen problemen.
TRANSAVIA IS TOP

Inderdaad,TransaviaTOP !

Dat vinden wij ook TRENSAVIA GA ZO DOOR .

Helemaal mee eens, vlieg al jaren vanaf Rotterdam, heerlijk.

Maar vliegt deze naarschappij ook in de winter naar almería?

Wij vlogen vroeger met TUI zonder problemen maar de laatste tijd steeds met Brussels Airlines, vriendelijk, ruime beenruimte en nooit opdringerig in de verkoop van allerlei prullen. Zelfs niet duurder dan vele andere maatschappijen die voor alles en nog wat toeslagen vragen.

Heb je al eens een prijsvergelijking gemaakt met andere vliegtuigmaatschappijen?

Nog even ter aanvulling op mijn vorige e-mail: we vliegen doorgaans vanaf Eindhoven en soms Roterdam. Misschien dat dit verschil maakt? Overigens mis ik Transavia in het overzicht.

dan moet u dat maar eens herzien want het zijn er vele….

Vind cryanair ook niets. 1 keer maar nooit weer. Wijntje besteld maar die smaakte naar azijn. Geen compensatie. Had het gevoel dat ze me elk momentje een vliegend tapijtje gingen verkopen. En dat ik zelf naar beneden moest. Liever heb ik Transvagina of easyslet??? Op Schiphol werden ze zo genoemd. Soms ook Vueling. Maar met low cost maatschappijen is het wel. Als er iets mis gaat doen ze erg moeilijk.

Als je het lef hebt om de namen van de maatschappijen zo te wijzigen, heb dan ook het lef je eigen naam er bij te vermelden. Op deze manier reageren vindt ik meer dan zwak!

Geen beter antwoord aan Anoniem met zijn infantiele reactie.

Schijnbaar allemaal tevreden
mensen……de werkelijkheid ziet er anders uit..
Er zijn piloten genoeg.??nee de piloten die bij Reyenair werken moeten teveel uren kloppen.
Meer.piloten aannemen en de prijzen dan aanpassen,. Dat zal iedere passagier ook veiliger vinden met een
uitgeruste pilot en zonder ontevreden en)

stakend personeel.( ten koste v.d.passagier

Helemaal gelijk, gaw jansen

Nog nooit nare ervaringen gehad met Ryanair. Door problemen met Euro-control kon rond Pasen onze vlucht vanuit Sevilla niet doorgaan. Het grondpersoneel van Ryanair hebben er alles aan gedaan om het probleem tot onze grote tevredenheid op te lossen. Maar ja als er tussen de passagiers azijnpissers zitten die het grondpersoneel het leven zuur maken door hen met alles en nog wat te verwijten kan ik aannemen dat zij dit niet zomaar hoeven te pikken! Meerdere mensen hebben de azijnpissers dan aangeraden hun ongenoegen ergens anders te uiten tot zij gekalmeerd waren want wat kon het grondpersoneel hieraan doen, het… Lees verder »

In augustus met Iberia gevlogen: 7 uur vertraging in Madrid en aangekomen in Valencia koffer weg, na 2 weken was de koffer terecht die ik zelf vanuit Javea maar in Valencia moest komen ophalen. Zeer slecht behandeld, dus voor mij veruit de slechtste maatschappij. Vueling en Transavia nooit problemen mee en met Ryanair vliegen wij niet meer vanwege de voor ons onmogelijk vroege uren in Weeze.

Vlieg vaak met Ryanair. Altijd op tijd, goedkoop in verhouding, wel altijd priority, gereserveerde stoel en fast lane. En dat ze voor bagage een toeslag zijn gaan vragen is toch wel begrijpelijk, dat hebben we te danken aan de rugzakken en de vele overmaatse tassen die men gratis meesleepte.

En wie dat waren hoef ik hier voor veel mensen niet uit te leggen.

Sluit me aan bij deze reactie

Volledig akkoord met Dick. Ik ben ook een frequent Ryanair – vlieger en neem geen prioriteit noch de fast lane wel neem ik de gereserveerde stoel vooraan of achteraan dus geen aanschuiven of geduw. Met enige piloot-ervaring vind ik wel dat ze de landing moeten bijschaven…..

Wij vliegen al jaren ca 10x per jaar Amsterdam-Malaga retour met Transavia, zelden vertraging, vriendlijk, efficient, misschien niet de goedkooptse, maar zeker ook niet de duurste. Al met al tevreden met Transavia.

Wij vliegen al jaren met transavia naar Alicante v.v. nooit problemen vliegen wel vanaf Rotterdam en bijna nooit van schiphol

er mogen veel haters zijn van ryanair ,het is maar hoe je het bekijkt
meerdere keren per jaar vlieg ik met ryanair, .geen probleem als je je een beetje aanpast
in de meeste gevallen is ryanair verreweg het goedkoopste ondanks dat je voor je handbagage extra moet betalen.bij ryanair raak je de bagage niet kwijt.
mensen moeten klagen het is toch nooit goed voor velen.
ik ga toch verder met ryanair
johan

Idd voor mij prima en altijd vriendelijk personeel Jammer dat ze stoppen in eindhoven

Ria
Ze stoppen niet met vanaf/naar Eindhoven te vliegen
Misschien wel met aangepaste tijden en voorlopig niet op woensdag en donderdag

Mijn gehate maatschappij is TransAvia. Waardeloos cabine personeel – van de ca 100 vluchten is er maar één positieve geweest.

Zo zie je maar hoe arbitrair dit soort onderzoeken zijn, zeker als het om deze zeer kleine aantallen reacties gaat. Voor mij is Transavia, met stip, de beste carrier. Ik heb er nooit slechte ervaringen aan over gehouden. En ik heb toch heel wat vlieguren erop zitten.

Met de meeste maatschappijen gevlogen uit het rijtje en haat er niet een van, Ryanair is toegeven niet erg klantvriendelijk.. Transavia (geen 100 vluchten gedaan) is toch niet zo slecht? Vertragingen aan het eind van de dag omdat de toestellen vaak worden ingezet en de meeste vertragen (en niet alleen met Transavia) kwamen omdat de Franse luchtleiding weer eens aan het staken was.

Kan men daaruit niet concluderen dat alles zeer subjectief is? Het zijn ook maar mensen die proberen zo goed mogelijk hun job uit te voeren en als er af en toe eens iemand tussen zit, zowel bij het personeel als bij de passagiers, die ‘s morgens uit het bed gestapt is met het verkeerde been moet men die dan niet verontschuldigen… Het kan iedereen overkomen!

Ik kan het volledig met Reg eens zijn. Geen honderd maar wel een tiental keer met Transavia gevlogen en nog nooit een probleem gehad. Ook het cabinepersoneel en zelfs de gezagvoerder steeds erg service gericht m.n. voor mijn vrouw die slecht loopt met rollator. Niets dan lof.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.