Is dit de Spaanse opvolger van ‘La Casa del Papel’ bij Netflix?

Is dit de Spaanse opvolger van 'La Casa del Papel' bij Netflix?
Beeld: Netflix

Is dit de Spaanse opvolger van ‘La Casa del Papel’ bij Netflix?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spaanse series doen het blijkbaar goed bij Netflix, niet alleen in Nederland, België en Spanje maar over de hele wereld. Iedereen kent het enorme succes van ‘La Casa del Papel’ wel of ‘Vis a Vis’ en de Spaanse afleveringen van ‘Criminal’ maar het is nog wachten op een nieuwe klapper zoals ‘Money Heist’, zoals de serie over de criminelen in rode pakken en witte maskers in het Engels heet. Zal de serie ‘La víctima número Ocho’ net zo populair gaan worden?

Sinds half augustus is het mogelijk om in een sessie alle acht afleveringen van ieder 50 minuten achter elkaar te bekijken. ‘La Víctima número Ocho’ is een nieuwe spannende Spaanse serie die zich afspeelt in de Baskische stad Bilbao.

In de serie wordt er een jihadistische terroristische aanslag gepleegd in Bilbao waarbij zeven personen om het leven komen. Er raken meerdere mensen gewond en een vermoedelijke dader van deze aanslag wordt opgepakt. Maar is dit wel de echte dader? 

Zoals de naam van de serie al doet vermoeden (slachtoffer nummer acht) is er nog een slachtoffer, is dat de dader? In de serie wordt de Spaanse politie gevolgd in haar zoektocht naar een mogelijke andere dader (of daders) en is te zien hoe de slachtoffers omgaan met de gevolgen van de aanslag.

In feite gaat het alweer om een oudere serie want ‘La Víctima número Ocho’ was in Spanje al in oktober 2018 te zien. Het duurde echter tot half augustus 2019 voordat iedereen kennis kon maken met wellicht wel de goede opvolger van ‘La Casa del Papel’.

Heb jij de serie al bekeken? Wat is jouw conclusie … en goede opvolger of niet?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.