skip to Main Content
Is dit de Spaanse opvolger van ‘La Casa del Papel’ bij Netflix?
Netflix

Is dit de Spaanse opvolger van ‘La Casa del Papel’ bij Netflix?

MADRID – Spaanse series doen het blijkbaar goed bij Netflix, niet alleen in Nederland, België en Spanje maar over de hele wereld. Iedereen kent het enorme succes van ‘La Casa del Papel’ wel of ‘Vis a Vis’ en de Spaanse afleveringen van ‘Criminal’ maar het is nog wachten op een nieuwe klapper zoals ‘Money Heist’, zoals de serie over de criminelen in rode pakken en witte maskers in het Engels heet. Zal de serie ‘La víctima número Ocho’ net zo populair gaan worden?

Sinds half augustus is het mogelijk om in een sessie alle acht afleveringen van ieder 50 minuten achter elkaar te bekijken. ‘La Víctima número Ocho’ is een nieuwe spannende Spaanse serie die zich afspeelt in de Baskische stad Bilbao.

In de serie wordt er een jihadistische terroristische aanslag gepleegd in Bilbao waarbij zeven personen om het leven komen. Er raken meerdere mensen gewond en een vermoedelijke dader van deze aanslag wordt opgepakt. Maar is dit wel de echte dader? 

Zoals de naam van de serie al doet vermoeden (slachtoffer nummer acht) is er nog een slachtoffer, is dat de dader? In de serie wordt de Spaanse politie gevolgd in haar zoektocht naar een mogelijke andere dader (of daders) en is te zien hoe de slachtoffers omgaan met de gevolgen van de aanslag.

In feite gaat het alweer om een oudere serie want ‘La Víctima número Ocho’ was in Spanje al in oktober 2018 te zien. Het duurde echter tot half augustus 2019 voordat iedereen kennis kon maken met wellicht wel de goede opvolger van ‘La Casa del Papel’.

Heb jij de serie al bekeken? Wat is jouw conclusie … en goede opvolger of niet?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Ik ben nog maar enkele maanden grote fan van de Spaanse series op Netflix. Het is trouwens een goede manier om meer en meer vertrouwd te raken met de Spaanse taal. Zo praat ik het binge-watchen van de laatste weken goed!

  2. Victum No.8 is een geweldige serie. En gelukkig met engelse ondertitels te bekijken. Familiedrama, macht en geld. Erg realistisch.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken