Lekker of niet: bier met octopus smaak uit Galicië

Estrella Galicia
Beeld: Estrella Galicia

Lekker of niet: bier met octopus smaak uit Galicië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LA CORUÑA – Wellicht heb je eens een kommetje (of tapa) ‘pulpo a la gallega’ gegeten en dronk je daar een lekker koud Estrella Galicia biertje bij. Maar wat als je die twee in één keer kunt nuttigen! Welnu, dat is (of beter gezegd was) tijdelijk en exclusief mogelijk met een gelimiteerde (en al uitverkochte) oplage van ‘cerveza con sabor a pulpo a la gallega’ of in het Galicisch ‘Pulpo á feira’ en in het Nederlands octopus-bier!

Waarschijnlijk denk je nu ‘gatver’ en dat kan ook wel zo zijn maar we weten niet of het om een goed bedachte reclamestunt gaat van het biermerk Estrella Galicia of dat het een proef was en er wellicht een nieuw biertje in het assortiment aan zit te komen. Feit is dat de gelimiteerde flesjes bier die alleen via een website gekocht konden worden in korte tijd al uitverkocht waren.

Estrella Galicia trekt daar natuurlijk de conclusie uit dat het biertje met octopus smaak een topper kan worden dus wie weet gaat de Fábrica de Cervezas in Galicië wel een nieuwe oplage maken en het octopus-bier in haar assortiment opnemen.

Op de website was een pack met 6 flesjes (50cl) octopus-bier te koop voor 19,99 euro maar zoals je HIER kunt zien is de verkoop stilgezet omdat er geen ‘Fábrica de Cerveza Edición Pulpo á Feira’ bier meer te krijgen is want de voorraad is op.

Pulpo a la gallega is een typisch streekgerecht uit Galicië gemaakt van plakjes gestoofd en opgebakken octopus, plakjes gekookte aardappel en paprikapoeder. De combinatie is perfect zoet en hartig, met een klein beetje pit van het paprikapoeder. Het is een geliefd tapas recept en wordt dan ook veel in combinatie met een lekker typisch Galicisch biertje gedronken.

Het octopus-bier is tot stand gekomen door de samenwerking van Estrella Galicia als bierbrouwerij en Pescados y Marisco del Noroeste als 100% Galicische octopus leverancier. Het resultaat is een Ale-bier van 5,6% alcohol met een gouden kleur en het aroma dat doet denken aan de Pulpo a la gallega. Tijdens de bereiding van het speciale bier zijn enkele kilo’s octopus en aardappelen samen met de peper toegevoegd om het bier de speciale smaak te geven … of dat nou lekker is of niet, bijzonder is het wel.

Overigens heeft Estrella Galicia al vaker bier met rare smaken gemaakt zoals met Padrón paprika’s, zeepokken, pompoen, honing, kastanjes en sinaasappels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.