Meer dan één miljoen aanbiedingen op Amazon Prime Day 13/14 oktober

Amazon
Beeld: Amazon

Meer dan één miljoen aanbiedingen op Amazon Prime Day 13/14 oktober

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober is het weer tijd voor het inmiddels jaarlijks terugkerende kortingfestival bij het Amerikaanse internet warenhuis Amazon. Het gaat hier om de zogenaamde Prime Day die eigenlijk alleen geldt voor Prime leden van Amazon. Prime Day 2020 begint op dinsdag 13 oktober om middernacht en eindigt woensdag 14 oktober middernacht, 48 uur kortingen dus.

Prime Day is niet iets exclusiefs Spaans maar wordt gevierd in o.a. Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar doet ook voor de derde keer Nederland mee (maar voor het eerst met Amazon.nl) en ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben voor de derde keer de mogelijkheid om in eigen land mee te doen met de Prime kortingen. In totaal zijn er 18 landen die meedoen met Prime Day.

2 dagen

Gedurende 48 uur (in plaats van 36 uur wat twee jaar geleden zo was) hebben de Prime klanten van Amazon kortingen tot 50% op meer dan één miljoen artikelen die te koop worden aangeboden. Het is de zesde keer dat het grootste online warenhuis ter wereld Amazon met een Prime Day komt waarbij het bedrijf denkt dat de recordverkopen van vorig jaar verbroken zullen worden.

Prime Day is niet alleen erg belangrijk voor Amazon zelf maar ook voor de duizenden bedrijven en zelfstandigen die via Amazon hun artikelen te koop aanbieden. Weliswaar dienen zij dit op Prime Day goedkoper te doen maar de verkopen stijgen wel door zo’n bijzondere kortingsdag.

Prime Day is eigenlijk te vergelijken met internationaal bekende Black Friday en andere soortgelijke kortingsdagen. Het verschil is echter dat bij de Prime Day dit alleen geldig is voor Amazon en dan ook nog alleen voor de miljoenen Prime klanten.

Ga naar de inhoud