Algo de españa – deel 16: ¿Qué hora es? – Hoe laat is het?

Algo de españa – deel 16: ¿Qué hora es? - Hoe laat is het?
Beeld: supersnelspaansleren.nl

Algo de españa – deel 16: ¿Qué hora es? – Hoe laat is het?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

De tijd is belangrijk. En alles wat belangrijk is dat vind je in mijn unieke cursus waar je alleen leert wat je nodig hebt, de Online Beginners. De Spaanse les over de klok is les nummer 16. Dat wil zeggen dat we nu even 64 stapjes overslaan. 

Ik zeg altijd volg de stapjes in mijn Online Spaanse lessen. Een kind kan de was doen. Het zijn korte stapjes, hooguit 8 minuutjes per stap, want het is niet fijn om je lang te moeten concentreren. En als je de stapjes volgt, dat zijn er meestal 4 of 5 per les dan bouw jij heel snel een mega grote Spaanse woordenschat op en leer je de werkwoorden eenvoudig vervoegen. Want die heb je tenslotte nodig als je Spaans wilt gaan praten.

Dus schrik niet, als je denkt dit is te moeilijk voor mij. Als je begint bij les 1 van de Online Beginners dan begin je gewoon bij het alfabet. En dan ga je de stapjes volgen. Vandaag de tijd.

¿Qué hora es? (uitspraak: ora es?) = Hoe laat is het?

Hoy tenemos una cita con el alcalde. (oi tenemos oena cita (slissende c) kon el alkalde) = Vandaag hebben we een afspraak met de burgemeester.

¿A qué hora? (uitspraak: a ora?) Om hoe laat?

¿Vamos a tomar algo? (uitspraak: bamos a tomaar algo?) Zullen we wat gaan drinken?

¿A qué hora quedamos? (uitspraak: a ora kedamos?) Om hoe laat spreken we af?

Een willekeurig gesprekje in het Spaans. De klok is natuurlijk belangrijk. Kun jij de tijd zeggen in het Spaans? Hieronder een kort Gratis lesje op mijn Gratis You Tube – kanaal. Zo zijn niet mijn lesvideo´s uit de cursus, want die zijn altijd met een Spaans iemand naast mij.

Clase 32: De Klokhttps://youtu.be/0zIAUuJfmYc

http://www.youtube.com/c/CinthaSupergoedSpaansleren
Abonneer je, klik op de bel dan krijg je altijd een melding als er weer een nieuwe op staat. 

Uitleg bij de lesvideo:

– Es – enkelvoud, bij 1 uur. Es la una = Het is één uur.

– Son – meervoud, bij 2 of meer. Son las dos / tres / cuatro / cinco / séis / siete / ocho / nueve / diez / once / doce. = Het is twee uur / drie / vier / vijf / zes / zeven / acht / negen / tien / elf / twaalf uur

– Cuarto – kwartier. Es la una y cuarto = Het is kwart over 1.

– Media – half uur. Es la una y media = Het is half twee.

– Y – erbij. Tussen de 12 en de 6. Son las dos y diez = het is tien over twee.

– Menos – minder. Tussen de 6 en de 12. Son las diez menos diez = Het is tien voor tien.

Soms moet je ’s morgens of ’s middags zeggen als je een tijd voor een afspraak maakt bijvoorbeeld.

¿A que hora es la cita? = Hoe laat is de afspraak?

A las diez de la mañana. = Om tien uur ’s ochtends

de la mañana = ’s ochtends

de la tarde = ’s middags

de la noche = ’s nachts

Je gebruikt dit natuurlijk niet, als iemand vraagt. ¿Qué hora es? En je geeft antwoord, Son las dos. Dan zeg je niet erbij de la tarde = s’ middags, want dat is logisch, die persoon weet zelf ook of het middag is of nacht.

Uiteraard zijn er nog meer aanvullingen op deze les, maar die vindt je in Les 16 – La Hora van Beginners Beleef het Spaanse Leven. En als je wilt dan kun je over 3 minuten starten met Les 1. Klik dan https://winkel.supergoedspaansleren.nl/checkout/beginners

Un beso Cintha

Bekijk eens wat gratis Spaanse lessen via: www.supergoedspaansleren.nl/gratis
email: info@supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud