Nederlandse Bunq-bank heeft nu ook Spaanse IBAN rekeningnummers

Nederlandse Bunq-bank heeft nu ook Spaanse IBAN rekeningnummers
Beeld: Bunq / Twitter

Nederlandse Bunq-bank heeft nu ook Spaanse IBAN rekeningnummers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Nederlandse digitale bank Bunq heeft sinds begin september 2021 Spanje toegevoegd aan het rijtje met landen waar je als bestaande of nieuwe klant een IBAN-nummer kunt krijgen. Het is voor Bunq de volgende stap om een zogenaamde  pan-Europese digitale bank te worden en om op deze manier het bankleven voor veel klanten die in Spanje wonen of gaan wonen makkelijker te maken.

Heb je al een bankrekening bij Bunq of wil je een nieuwe klant worden en ben je woonachtig in Spanje of kom je daar vaak genoeg om ook je bankzaken in Spanje te kunnen regelen, dan is Bunq wellicht een optie. Sinds 9 september 2021 biedt Bunq namelijk de mogelijkheid om Spaanse IBAN-nummers te krijgen. 

Alle nieuwe en bestaande bunq-gebruikers in Spanje kunnen nu een Spaanse IBAN ontvangen, waardoor ze hun bunq-rekeningen optimaal kunnen gebruiken. Dit gebeurt in navolging van de introductie van Duitse IBAN’s in april 2021 en Franse IBAN’s in juni dit jaar.

Een Spaanse IBAN kan voor iemand die in Spanje is gaan wonen heel makkelijk zijn. Europese IBAN’s (zoals Nederlandse of Belgische IBAN-nummers) zouden in heel Europa moeten werken. Je werkgever of internetprovider kan je niet dwingen om een ​​lokaal IBAN aan te vragen maar toch is dat zelden het geval. Wanneer je naar een ander Europees land verhuist zoals Spanje is de kans groot dat je als eerste een lokale bankrekening opent. Met de nieuwe functie van Bunq is dat laatste niet meer nodig.

Terwijl Europese fintech-bedrijven samenwerken om een ​​lobby-inspanning te creëren genaamd “Accepteer mijn IBAN”, voegen sommige challenger- of neobanken zoals Bunq de mogelijkheid toe om lokale bankrekeningnummers te krijgen als tussenoplossing. Bunq gebruikers kunnen er ook voor kiezen om IBAN’s uit meerdere Europese landen aan hun rekening te koppelen. Elke keer dat je een nieuwe lokale IBAN toevoegt, betaalt je eenmalig 9,99 euro.

Bunq biedt drie abonnementen voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik; Easy Bank voor 2,99/4,99 euro per maand; Easy Money voor 8,99/10,99 euro; Easy Green voor 17,99/20,99 euro per maand. Het Spaanse IBAN rekeningnummer is in alledrie de abonnementen te krijgen.

Bunq begon in 2012 in Nederland waar het een Europese bankvergunning heeft verzekerd door het Nederlandse Depositogarantiestelsel tot 100.000 euro waarmee de digitale bank in de rest van Europa kan opereren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.