Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021

Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021
Beeld: 123rf

Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – ING is al jaren actief in Spanje en voor het tweede opeenvolgende jaar hebben de deelnemers aan een enquête van HelpMyCash de Nederlandse bank gekozen tot de beste van Spanje. ING kreeg de gouden plak van de website terwijl Openbank zilver kreeg als tweede beste bank en Bankinter de bronzen medaille als derde beste bank in 2021 in Spanje.

ING is de beste bank van Spanje volgens de meer dan duizend deelnemers aan de vierde editie van de HelpMyCash Awards. De oranje entiteit heeft een gemiddelde score van 4,4 op vijf behaald en is daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar de bank die door Spaanse consumenten het best wordt gewaardeerd. 

De ING scoorde goed op meerdere punten en werd als beste bank gekozen wat betreft onder andere de beste rekeningen, beste bankkaarten, beste hypotheken (samen met Kutxabank), beste leningen, beste beleggingsproducten, wendbaarheid bij het contracteren van producten, transparantie bank (samen met Openbank) en de bank die minder commissies rekent.

De zilveren medaille is gegaan naar een andere online bank: Openbank die een score van 4,1 heeft behaald. Zo staat de virtuele dochteronderneming van Banco Santander opnieuw op de tweede plaats in de algemene ranglijst, een mijlpaal die ze in 2020 ook al behaalde. De derde plaats is voor Bankinter die een waardering van 4,05 heeft weten te behalen. 

Als we de top 12 van de HelpMyCash Awards verder bekijken dan staat op de vierde plaats de BBVA met 3,8 punten gevolgd door Banco Sabadell met 3,5, Albanca met 3,4, Bankia met 3,3, Caixabank met 3,2 en Banco Santander met 3,1 punten. 

De top drie van beneden, de slechtst beoordeelde banken, zijn Liberbank helemaal onderaan met 2,8 punten, Ibercaja op de elfde plaats met 3 punten en Kutxabank met 3,1 punten op de tiende plaats.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.