Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021

Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021
Beeld: 123rf

Nederlandse ING in Spanje opnieuw gekozen tot de beste bank van 2021

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – ING is al jaren actief in Spanje en voor het tweede opeenvolgende jaar hebben de deelnemers aan een enquête van HelpMyCash de Nederlandse bank gekozen tot de beste van Spanje. ING kreeg de gouden plak van de website terwijl Openbank zilver kreeg als tweede beste bank en Bankinter de bronzen medaille als derde beste bank in 2021 in Spanje.

ING is de beste bank van Spanje volgens de meer dan duizend deelnemers aan de vierde editie van de HelpMyCash Awards. De oranje entiteit heeft een gemiddelde score van 4,4 op vijf behaald en is daarmee voor het tweede achtereenvolgende jaar de bank die door Spaanse consumenten het best wordt gewaardeerd. 

De ING scoorde goed op meerdere punten en werd als beste bank gekozen wat betreft onder andere de beste rekeningen, beste bankkaarten, beste hypotheken (samen met Kutxabank), beste leningen, beste beleggingsproducten, wendbaarheid bij het contracteren van producten, transparantie bank (samen met Openbank) en de bank die minder commissies rekent.

De zilveren medaille is gegaan naar een andere online bank: Openbank die een score van 4,1 heeft behaald. Zo staat de virtuele dochteronderneming van Banco Santander opnieuw op de tweede plaats in de algemene ranglijst, een mijlpaal die ze in 2020 ook al behaalde. De derde plaats is voor Bankinter die een waardering van 4,05 heeft weten te behalen. 

Als we de top 12 van de HelpMyCash Awards verder bekijken dan staat op de vierde plaats de BBVA met 3,8 punten gevolgd door Banco Sabadell met 3,5, Albanca met 3,4, Bankia met 3,3, Caixabank met 3,2 en Banco Santander met 3,1 punten. 

De top drie van beneden, de slechtst beoordeelde banken, zijn Liberbank helemaal onderaan met 2,8 punten, Ibercaja op de elfde plaats met 3 punten en Kutxabank met 3,1 punten op de tiende plaats.

Ga naar de inhoud