ZARA enige Spaanse vermelding op lijst van meest waardevolle merken 2021

ZARA enige Spaanse vermelding op lijst van meest waardevolle merken 2021
Beeld: 123rf

ZARA enige Spaanse vermelding op lijst van meest waardevolle merken 2021

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elk jaar publiceert Kantar BrandZ de lijst van de 100 meest waardevolle merken ter wereld. Corona-pandemie of niet, sommige merken zullen altijd bekend en populair blijven waarbij ook veel merken de pandemie hebben aangegrepen om te groeien. Op de 2021 lijst van de ‘World’s Most Valuable Brands’  komt slechts een Spaans merk voor: ZARA.

Kantar BrandZ houdt bij de analyse rekening met de financiële resultaten, met de kwaliteits- en reputatieonderzoeken van consumenten en de waarde van het merk of het vermogen om waarde te genereren voor een bedrijf. Amazon staat ook in 2021 weer bovenaan de ranglijst. 

De warenhuis gigant wordt gevolgd door andere giganten zoals Apple, Google en Microsoft. Hoewel ze niet in de Top 10 van de meest waardevolle merken staan, behoorde de groei van andere merken zoals Tesla, Tiktok, Instagram of Uniqlo het afgelopen jaar tot de grootste. 

ZARA is het enige Spaanse merk dat op de lijst verschijnt, op positie 83 met meer dan 21,3 miljard dollar aan waardering. Het is een hele prestatie van het Spaanse kledingmerk maar de positie is hetzelfde als in 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.