Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Marbella in 2024

Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Marbella in 2024
Beeld: via canva.com

Dit wordt de lage-emissiezone van de stad Marbella in 2024

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemeente Marbella heeft een lage-emissiezone ingesteld in de historische binnensteden van Marbella en Pedro. Deze maatregel zal in eerste instantie tijdelijk worden toegepast en zal naar verwachting in oktober worden goedgekeurd door de gemeenteraad. De definitieve goedkeuring is afhankelijk van een verordening en een luchtkwaliteitsonderzoek.

De Europese Unie heeft alle steden met meer dan 50.000 inwoners verplicht om een lage-emissiezone (Zona de Bajas Emisiones of ZBE) in te stellen. De ZBE in Marbella is een reactie op deze verplichting. De zone omvat het historische centrum van Marbella en San Pedro Alcántara. In het historische centrum van Marbella is het verkeer in veel zones beperkt.

De lage-emissiezone in Marbella zal een zone zijn waar vervuilende en brandstofvoertuigen zoveel mogelijk worden beperkt. In 2024 zullen de toegangspunten tot de zone worden gemarkeerd, waar ook zal worden aangegeven welke typen voertuigen er toegang toe hebben.

De lage-emissiezone in Marbella is toegankelijk voor de volgende voertuigen, naast voertuigen met milieulabel B, C, Eco en Zero, bromfietsen, fietsen en persoonlijke mobiliteitsvoertuigen: 

  • Voertuigen die zijn gekoppeld aan bewoners van de zone;
  • Voertuigen die zijn gekoppeld aan of aangevraagd door eigenaren of huurders van parkeerplaatsen, commerciële ruimten of toeristische accommodaties;
  • Voertuigen die goederen of pakketten bezorgen;
  • Voertuigen die regelmatig mensen vervoeren om medische redenen;
  • Voertuigen die worden bestuurd door of die regelmatig personen met een handicap vervoeren die in het bezit zijn van een parkeerkaart voor gehandicapten.
  • Voertuigen van diensten en de Spaanse politie- en hulpdiensten;
  • Voertuigen die toegang hebben tot bepaalde overheidsgebouwen, ziekenhuizen of gemeentelijke openbare diensten.
Ga naar de inhoud