Acht Spaanse steden op de lijst van populaire bestemmingen voor singles

Oeps ... foto ontbreekt!

Acht Spaanse steden op de lijst van populaire bestemmingen voor singles

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een intern onderzoek onder de leden van de website liligo.com zijn er twintig steden die erg populair zijn voor singles om naar op vakantie te gaan. Op die lijst staan acht steden in Spanje die door de alleenreizenden als populair gezien worden en die het liefst reizen tussen september en november, na de grote zomerdrukte dus (althans binnen Europa).

Op de lijst van 20 populaire bestemmingen voor alleenreizenden staan de volgende Spaanse steden of bestemmingen: Madrid (plaats 4), Barcelona (6), Tenerife (7), Sevilla (8), Gran Canaria (12), Palma de Mallorca (13), Málaga (14) en Arrecife (20).

Ondanks de grote aanwezigheid van de Spaanse steden staat er maar een in de top 5 die bestaat uit Londen (1), Buenos Aires (2), Parijs (3), Madrid (4) en Havana (5). Milaan (11) in Italië is de stad die volgens het onderzoek het afgelopen jaar de meeste plaatsen is gestegen op de lijst.

De alleenreiziger verblijft gemiddeld minder tijd dan het jaar daarvoor op een bestemming, te weten 2,34 dagen in 2017 voor bestemmingen die dichtbij liggen met een gemiddelde van 4 tot 7 dagen in Europese bestemmingen en veel langer in verweg bestemmingen zoals Buenos Aires met gemiddeld 29 dagen of Havana met 23 dagen in 2017.

Ga naar de inhoud