Gemeente Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in woningen

Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in huis
Beeld: Pixabay

Gemeente Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in woningen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De gemeente Gerona wil een limiet stellen aan het aantal honden die eigenaren mogen hebben in een woning. De gemeente is bezig om de gemeentelijke verordening aan te passen om ervoor te zorgen dat het welzijn van de honden niet in gevaar komt. Overigens gelden deze nieuwe regels ook voor andere huisdieren zoals katten.

Een van de mogelijke wijzigingen is dat twee Hoge Risico Honden (Perros Potencialmente Peligrosos of PPP) niet in eenzelfde appartement of woning mogen leven. Er zullen dus niet alleen regels komen voor het aantal huisdieren in een woning maar ook regels wat betreft de soorten huisdieren, aldus de Catalaanse krant Ara.cat. Het is echter nog niet bekend wat de nieuwe limiet dan zou moeten gaan worden.

Volgens de nationale regels in heel Spanje mag je niet meer dan vier honden of katten in huis hebben zonder vergunning aan te vragen. Leven er meer in huis dan dien je een “núcleo zoológico” vergunning aan te vragen en dien je aan speciale eisen en verplichtingen voldoen, iets wat in principe ook regelmatig gecontroleerd wordt door de autoriteiten.

Overigens geldt dit ook als je bijvoorbeeld twee honden en twee katten hebt of meer, dan moet je ook de bijzondere vergunning aanvragen. Dit gebeurt echter niet erg veel in de praktijk en er zijn meer dan genoeg mensen die 4 of meer huisdieren hebben en geen vergunning hebben. Deze personen kunnen op de bon geslingerd worden en kunnen hun huisdieren kwijtraken.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Verplichtingen met een hond in Spanje [/su_note]
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.