Gemeente Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in woningen

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in woningen

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De gemeente Gerona wil een limiet stellen aan het aantal honden die eigenaren mogen hebben in een woning. De gemeente is bezig om de gemeentelijke verordening aan te passen om ervoor te zorgen dat het welzijn van de honden niet in gevaar komt. Overigens gelden deze nieuwe regels ook voor andere huisdieren zoals katten.

Een van de mogelijke wijzigingen is dat twee Hoge Risico Honden (Perros Potencialmente Peligrosos of PPP) niet in eenzelfde appartement of woning mogen leven. Er zullen dus niet alleen regels komen voor het aantal huisdieren in een woning maar ook regels wat betreft de soorten huisdieren, aldus de Catalaanse krant Ara.cat. Het is echter nog niet bekend wat de nieuwe limiet dan zou moeten gaan worden.

Volgens de nationale regels in heel Spanje mag je niet meer dan vier honden of katten in huis hebben zonder vergunning aan te vragen. Leven er meer in huis dan dien je een “núcleo zoológico” vergunning aan te vragen en dien je aan speciale eisen en verplichtingen voldoen, iets wat in principe ook regelmatig gecontroleerd wordt door de autoriteiten.

Overigens geldt dit ook als je bijvoorbeeld twee honden en twee katten hebt of meer, dan moet je ook de bijzondere vergunning aanvragen. Dit gebeurt echter niet erg veel in de praktijk en er zijn meer dan genoeg mensen die 4 of meer huisdieren hebben en geen vergunning hebben. Deze personen kunnen op de bon geslingerd worden en kunnen hun huisdieren kwijtraken.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Verplichtingen met een hond in Spanje[/su_note]
Ga naar de inhoud