Gemeente Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in woningen

Gerona wil limiet stellen aan aantal honden in huis
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GERONA – De gemeente Gerona wil een limiet stellen aan het aantal honden die eigenaren mogen hebben in een woning. De gemeente is bezig om de gemeentelijke verordening aan te passen om ervoor te zorgen dat het welzijn van de honden niet in gevaar komt. Overigens gelden deze nieuwe regels ook voor andere huisdieren zoals katten.

Een van de mogelijke wijzigingen is dat twee Hoge Risico Honden (Perros Potencialmente Peligrosos of PPP) niet in eenzelfde appartement of woning mogen leven. Er zullen dus niet alleen regels komen voor het aantal huisdieren in een woning maar ook regels wat betreft de soorten huisdieren, aldus de Catalaanse krant Ara.cat. Het is echter nog niet bekend wat de nieuwe limiet dan zou moeten gaan worden.

Volgens de nationale regels in heel Spanje mag je niet meer dan vier honden of katten in huis hebben zonder vergunning aan te vragen. Leven er meer in huis dan dien je een “núcleo zoológico” vergunning aan te vragen en dien je aan speciale eisen en verplichtingen voldoen, iets wat in principe ook regelmatig gecontroleerd wordt door de autoriteiten.

Overigens geldt dit ook als je bijvoorbeeld twee honden en twee katten hebt of meer, dan moet je ook de bijzondere vergunning aanvragen. Dit gebeurt echter niet erg veel in de praktijk en er zijn meer dan genoeg mensen die 4 of meer huisdieren hebben en geen vergunning hebben. Deze personen kunnen op de bon geslingerd worden en kunnen hun huisdieren kwijtraken.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Verplichtingen met een hond in Spanje[/su_note]
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

13
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
MARIA

MIJN BUURVROUW HAD 10 KATTEN !!!! Waaronder 3 katers geen kattenbak dus de
buurt was vergeven van de stank het huis staat nu te koop maar geen mens wil daar wonen die stank krijg je er nooit meer uit Bah
Maria

maclaren0@gmail.com

Er lijken wel dieren vrienden te zijn op dit forum

Rob

Ze zouden zowiezo paal en perk moeten stellen aan het houden van honden danwel katten.
En bij overtreding ervan torenhoge boetes moeten geven.
Overal hoor je dat geblaf en gejank van al die honden.
En dan nog maar te zwijgen over de kattenpopulatie,de eigenaren daarvan die zijn het ergst,laten die katten overal en dan vooral bij de buren hun smerige behoefte doen.

Juan74

Ach Rob, denk maar zo, in Girona zijn ze de grootste hond al kwijt die woont tegenwoordig in Waterloo….

Rob

Haha , lachen. Overigens is bovenstaande reactie niet van mij , maar iemand anders die mijn alias gebruikt.

Juan74

Ah, je identiteit is gestolen, das balen man. Zo lang je zelf nog maar weet wie je bent heh….hahaha

Rob

Dit is gewoon mijn eigen naam hoor,niks gejat

Rob

Akkoord, maar ik publiceer hier onder mijn naam Rob al 3 jaar lang. Dus het zou fijn zijn als u een nummer of zo achter uw naam zet. Puur om verwarring te voorkomen .

Juan74

OMG welke Rob is nu onze oude eigen echte Rob? Ik ben echt compleet in de war nu…wil de echte Rob AUB opstaan? En de andere Rob die ook Rob heet maar niet onze Rob is AUB een nummer of extra letter gebruiken of zijn naam met alleen kleine letters schrijven? Zo hebben we namelijk ook een leo en een Leo…al ben ik nog altijd niet zeker of Leo er echt wel was of dat ik dat een keertje fout heb gezegd?? Verwarring alom nu heh….helemaal met al die mensen die ¨Anoniem¨ zijn en toch allemaal andere personen zijn…aaaahhhhh Okey,… Lees verder »

Freek

Beste Rob, waarschijnlijk geen echte dierenvriend, maar dat geeft het zijn niet de dieren die overlast veroorzaken maar de eigenaren. Deze voeden hun honden niet op de juiste manier op, maar behandelen ze ook niet goed. Aan te korte lijnen geen aandacht geven etc.
Wat de katten betreft deze populatie kan inderdaad wel minder, maar het ontbreekt in Spanje aan verkeerde of onvoldoende voorlichting. Denk aan sterilisatie of castratie.

Anoniem

Mijn buurman heeft 17 katten en die schijten ook in onze tuin. Onze honden worden knettergek van al die katten die continu maar op hun domein blijven komen. We hebben electronisch apparaat in de tuin staan die ze weg moet houden en dat werkt wel maar dan komen ze toch buiten bereik van de beweeg cencor weer binnen. Als ik ze in het vizier krijg spuit ik spuit ik met enorme druk water op de katten en dan vliegen ze werkelijk alle kanten op maar ze blijven irritant genoeg gewoon terug komen. Uiteraard alles meerdere malen doorgegeven maar er wordt… Lees verder »

de baetselier

alle eigenaren zijn niet gelijk !! wij hebben 2 katten en die komen NOOIT buiten !toch geen vuil . Ze doen elke keer in hun bak en graven de viesheid onder. Katten doen dat casi altijd , honden niet

Anoniem

Het begraven van hun behoeftes is juist nog erger, zo wil je wat plantjes poten in je tuin en grijp je in de kattenstront 🙁 Van een hond is het tenminste zichtbaar en kun je het gelijk opruimen in plaats van je hele tuin omspitten voor kattenstront.

En als je een huisdier hebt hou je die inderdaad binnen, maar mijn buurman laat ze enkel tijdens het eten binnen en voor de rest van de tijd maken ze de gehele buurt onveilig.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.