Burger King presenteert Nederlandse vegetarische Whopper in Spanje

Burger King presenteert NL veggie Whopper in Spanje
Beeld: Burger King

Burger King presenteert Nederlandse vegetarische Whopper in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hoe Nederlands de nieuwe Rebel Whopper dan ook mag zijn, in Nederland is deze vegetarische burger nog niet te vinden bij de fastfoodketen Burger King. In 2.400 vestigingen in 25 landen waaronder ook Spanje heeft de Amerikaanse keten op dinsdag de veggie burger gepresenteerd.

De Rebel Whopper is gemaakt door de Nederlandse Vegetarische Slager ofwel The Vegetarian Butcher, een bedrijf dat inmiddels bij Unilever hoort en gespecialiseerd is om voedsel te maken dat gebaseerd is ingrediënten die de smaak van vlees moeten nabootsen. De veggie variant van de Whopper bestaat uit soja, tarwe, olie, uit en kruiden.

Terwijl men sinds deze dinsdag bij de Spaanse Burger King vestigingen terecht kan voor de Rebel Whopper met Nederlandse handtekening, is dat in de Verenigde Staten niet het geval. Daar werd de Impossible Whopper, bestaande uit genetisch gemodificeerde ingrediënten die niet zijn toegestaan binnen de EU, al enige tijd geleden geïntroduceerd wat vreemd genoeg ook zorgde voor een toename van de normale (vlees) Whopper verkopen.

De vegetarische burger heeft volgens Burger King namelijk gezorgd dat klanten die normaal nooit naar de fastfoodketen kwamen (vegetariërs en veganisten) dat nu wel doen om de veggie burger te proberen. Daardoor komen ook andere nieuwe klanten naar de restaurants die de normale Whopper bestellen.

En nu, ga jij deze nieuwe veggie burger eens proberen of sterker nog, heb je deze al geprobeerd?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.