Search
menu
Search

Burger King presenteert Nederlandse vegetarische Whopper in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Burger King presenteert Nederlandse vegetarische Whopper in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hoe Nederlands de nieuwe Rebel Whopper dan ook mag zijn, in Nederland is deze vegetarische burger nog niet te vinden bij de fastfoodketen Burger King. In 2.400 vestigingen in 25 landen waaronder ook Spanje heeft de Amerikaanse keten op dinsdag de veggie burger gepresenteerd.

De Rebel Whopper is gemaakt door de Nederlandse Vegetarische Slager ofwel The Vegetarian Butcher, een bedrijf dat inmiddels bij Unilever hoort en gespecialiseerd is om voedsel te maken dat gebaseerd is ingrediënten die de smaak van vlees moeten nabootsen. De veggie variant van de Whopper bestaat uit soja, tarwe, olie, uit en kruiden.

Terwijl men sinds deze dinsdag bij de Spaanse Burger King vestigingen terecht kan voor de Rebel Whopper met Nederlandse handtekening, is dat in de Verenigde Staten niet het geval. Daar werd de Impossible Whopper, bestaande uit genetisch gemodificeerde ingrediënten die niet zijn toegestaan binnen de EU, al enige tijd geleden geïntroduceerd wat vreemd genoeg ook zorgde voor een toename van de normale (vlees) Whopper verkopen.

De vegetarische burger heeft volgens Burger King namelijk gezorgd dat klanten die normaal nooit naar de fastfoodketen kwamen (vegetariërs en veganisten) dat nu wel doen om de veggie burger te proberen. Daardoor komen ook andere nieuwe klanten naar de restaurants die de normale Whopper bestellen.

En nu, ga jij deze nieuwe veggie burger eens proberen of sterker nog, heb je deze al geprobeerd?

Ga naar de inhoud