Wat is het verhaal van de rode flessen op Mallorca? (MYSTERIE OPGELOST)

Oeps ... foto ontbreekt!

Wat is het verhaal van de rode flessen op Mallorca? (MYSTERIE OPGELOST)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het is een mysterie dat niemand blijkbaar lijkt te begrijpen. Wat is de achterliggende gedachte, het idee en het bericht dat men wil verspreiden met de met rode vloeistof gevulde flessen en de tekst #SeguiuEnSilenci die op diverse plaatsen in Palma en in andere gemeenten zijn verschenen op straat. Men tast voorlopig nog in het duister.

Veel Twitter gebruikers hebben de laatste dagen op het sociale netwerk foto’s gedeeld van plaatsen in Palma, Artà, Andratx, Binissalem en Bunyola waarop flessen gevuld met een rode vloeistof en een tekst te zien zijn. 

Niemand begrijpt goed waar deze tendens of trend vandaan komt en wat de achterliggende gedachte moet zijn van deze actie met rode flessen de tekst ‘volg in stilte’ in het Catalaans Seguiu En Silenci. 

Weet jij wat de gedachte is achter deze vreemde actie?

UPDATE: Het mysterie van de met rode vloeistof gevulde flessen die op verschillende plaatsen op Mallorca waren geplaatst is opgelost. Het was een actie van de Moviment Feminista de Mallorca om aandacht te vragen voor wat zij noemen ‘feminicidios’, vrouwen die gedood worden door hun partners. De groep wilde de aandacht vestigen op de viering op 25N van de International Day for the Elimination of Violence against Women (Día Internacional para la eliminación de la violencia contra las Mujeres).

Ga naar de inhoud