Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe in Valencia bestaat 20 jaar

Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe in Valencia bestaat 20 jaar
Beeld: Pixabay

Het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe in Valencia bestaat 20 jaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Op 13 november 2000 werd het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe dat onderdeel is van het moderne cultureel-wetenschappelijk complex Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van kunsten en wetenschappen) in Valencia geopend. Sindsdien heeft deze ultramoderne expositieruimte meer dan 12 miljoen bezoekers mogen ontvangen en werd het futuristische gebouw meerdere keren gebruikt in bioscoop films en series zoals Doctor Who en Tomorrowland met George Clooney.

Het drie verdiepingen tellende gebouw van het Museo de las Ciencias Príncipe Felipe werd samen met alle andere gebouwen van de Ciutat de les Arts i les Ciències ontworpen door de uit Valencia komende architect Santiago Calatrava. Het futuristische gebouw heeft het uiterlijk van een walvisskelet. Elke verdieping heeft een expositieruimte van ongeveer 8000 m2.

Het museum belicht vele kanten van de ontwikkeling van de wetenschappen en behandelt ook uiteenlopende eigentijdse thema’s als de klimaatverandering en ‘superhelden’. De vele interactieve opstellingen maken het voor het publiek mogelijk zelf experimenten uit te voeren.

Om de 20-jarige verjaardag van het museum te vieren is het mogelijke een gratis expositie te bezoeken waarbij de bezoekers deel kunnen nemen om de tijdcapsule samen te stellen die uiteindelijk in het jaar 2040 wanneer het museum 40 jaar bestaat geopend zal worden.

De afgelopen jaren zijn er meer dan 300 exposities georganiseerd en hebben er 1.700 activiteiten plaatsgevonden. Dat alles heeft gezorgd voor meer dan 12 miljoen bezoekers de afgelopen 20 jaar waarbij 2019 een recordjaar was met 891.645 bezoekers in 12 maanden tijd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.