Search
menu
Search

Het Spaanse woord of zin van de dag (140)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (140)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 13 november

El viernes 13 de noviembre 2020
uitspraak: el bjernes trece (slissende c) de nobjembre dosmielbeente

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Oefening uit een toets van de Beginners cursus en even de klok herhalen van Palabra 47 deze is makkelijk terug te vinden via mijn Besloten Facebook Groep www.facebook.com/groups/gratisspaanselessen:

Wat betekenen onderstaande zinnen?

  1. Qué hora es?
  2. Son las once menos veinte
  3. A qué hora es el desayuno?
  4. Son las tres en punto

Niet vergeten a.s. zondag 15 november om 11:00 uur GRATIS LIVE Spaanse Les. We oefenen dan de woorden en zinnen van deze rubriek. Schrijf je geheel vrijblijvend en gratis in via deze link https://app.enormail.eu/subscribe/e718b2f925b70b37317a5280354537dd

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bween (slissende z) fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ga naar de inhoud