Trailer nieuwe Amazon Prime Video serie over Spaanse held ‘El Cid’

Trailer nieuwe Amazon Prime Video serie over Spaanse held ‘El Cid’
Beeld: Amazon Prime Video

Trailer nieuwe Amazon Prime Video serie over Spaanse held ‘El Cid’

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De middeleeuwse ridder Rodrigo Diaz ‘El Cid’ behoort tot de grootste Spaanse helden. Tijdens de reconquista vocht hij van Burgos naar Valencia, de stad die hij uiteindelijk op de Moren wist te heroveren. Amazon Prime Video had in juli 2019 al aangekondigd een nieuwe serie over de held te gaan produceren die grotendeeels in Aragón is opgenomen. De serie is vanaf 18 december wereldwijd bij Amazon Prime Video te zien.

De hoofdrol als Rodrigo Díaz de Vivar alias ‘El Cid’ wordt vertolkt door de ‘La Casa del Papel’ en ‘Elite’ acteur Jaime Lorente. De opnames voor de serie begonnen al in september 2019 maar vanwege de pandemie was er vertraging. Maar vanaf 18 december is de serie exclusief bij Amazon Prime Video te zien, de Netflix-achtige video streamingdienst van Amazon.

Over ‘El Cid’

Rodrigo Díaz de Vivar werd in Vivar (Burgos) in 1040 geboren en overleed op 10 juli 1099 in Valencia. Hij was een Spaanse ridder die bekend is onder zijn bijnaam El Cid Campeador of kortweg El Cid. Cid is de Spaanse verbastering van sayyid (Arabisch voor ‘heer’). Beide titels getuigen van respect van zowel Moorse als christelijke kant. El Cid is dan ook een bekende Spaanse nationale held en de belichaming van ridderlijkheid en deugd.

El Cid is in 1961 wereldbekend geworden door de film met dezelfde naam met als hoofdrolspelers Charlton Heston en Sophia Loren. Amazon gaat de Spaanse held nu weer nieuw leven inblazen waarbij de groots opgezette productie in 240 landen te zien zal zijn vanaf 18 december 2020.

Ga naar de inhoud