Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven

Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven
Beeld: El Paso / video screenshot

Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan heeft zaterdag het eerste mensenleven gekost. Een 73-jarige man is om het leven gekomen bij het as-vrij maken van zijn woning toen het dak vanwege het gewicht van de vulkaanas naar beneden kwam. 

De man maakte in het afgesloten gebied van El Corazoncillo in de gemeente El Paso op La Palma het dak van zijn woning schoon door de vulkaanas te verwijderen. De eerste conclusie is dat het dak vanwege het gewicht instortte en de man daardoor ten val kwam maar diverse kranten melden dat de man wellicht van het dak is gevallen. Autopsie moet de echte doodsoorzaak vaststellen.

De 73-jarige man was sinds vrijdagmiddag niet meer gezien en op zaterdag vonden reddingsdiensten het levenloze lichaam van de man. Volgens de burgemeester van El Paso was de overleden man de eigenaar van de woning waar hij schoonmaakwerkzaamheden verrichtte, iets wat daags daarvoor ook al gebeurd was door vrijwilligers.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de 56e dag van de vulkaanuitbarsting en de man is het eerste dodelijke slachtoffer. Op zaterdag werd een aardbeving van 5 op de schaal van Richter geregistreerd en de lava blijft uit de vulkaan stromen. De lavarivieren hebben inmiddels op twee plaatsen de Atlantische Oceaan bereikt en hebben meer dan 2.500 huizen verwoest.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.