Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven

Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven
Beeld: El Paso / video screenshot

Vulkaanuitbarsting La Palma eist eerste mensenleven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan heeft zaterdag het eerste mensenleven gekost. Een 73-jarige man is om het leven gekomen bij het as-vrij maken van zijn woning toen het dak vanwege het gewicht van de vulkaanas naar beneden kwam. 

De man maakte in het afgesloten gebied van El Corazoncillo in de gemeente El Paso op La Palma het dak van zijn woning schoon door de vulkaanas te verwijderen. De eerste conclusie is dat het dak vanwege het gewicht instortte en de man daardoor ten val kwam maar diverse kranten melden dat de man wellicht van het dak is gevallen. Autopsie moet de echte doodsoorzaak vaststellen.

De 73-jarige man was sinds vrijdagmiddag niet meer gezien en op zaterdag vonden reddingsdiensten het levenloze lichaam van de man. Volgens de burgemeester van El Paso was de overleden man de eigenaar van de woning waar hij schoonmaakwerkzaamheden verrichtte, iets wat daags daarvoor ook al gebeurd was door vrijwilligers.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de 56e dag van de vulkaanuitbarsting en de man is het eerste dodelijke slachtoffer. Op zaterdag werd een aardbeving van 5 op de schaal van Richter geregistreerd en de lava blijft uit de vulkaan stromen. De lavarivieren hebben inmiddels op twee plaatsen de Atlantische Oceaan bereikt en hebben meer dan 2.500 huizen verwoest.

Ga naar de inhoud