Belgische brouwerij geheim achter populair biermerk Mercadona

Belgische brouwerij geheim achter populair biermerk Mercadona
Beeld: Mercadona / web

Belgische brouwerij geheim achter populair biermerk Mercadona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Mercadona is de populairste en meest bezochte supermarkt in Spanje, niet alleen bij de inwoners van het land zelf, maar ook bij veel buitenlanders. Maar wist je dat naast producten die in Spanje geproduceerd worden er ook veel artikelen zijn die uit Nederland en België komen? En een van die producten is een zeer populair biermerk dat uit België komt.

Steinburg is het biermerk van Mercadona waarmee de Spaanse keten diverse biersoorten op de markt brengt. De meeste van hen worden gemaakt in Spanje zelf, maar sommige komen uit het buitenland. Een daarvan is de Steinburg Suave die door de Belgische brouwerij Martens geproduceerd wordt. 

Deze bierbrouwerij, die al sinds 1758 bier maakt, heeft blikjes ‘Steinburg Suave’ in de verkoop bij Mercadona. Het gaat om een pack van 12 blikjes voor 3 euro, wat 0,25 euro per blikje van 33 cl is.

suave bier

Maar Brouwerij Martens produceert ook ander bier voor Mercadona, te weten ‘Cerveza Shandy sabor limón’ van het merk Steinburg. Dit wordt verkocht als pack van 12 blikjes voor 4,20 euro of 0,35 euro per blikje van 33 cl. Er zijn ook 50 cl flessen te koop voor 0,55 euro of 3,30 euro voor een pack van 6 flessen.

shandy bier

En ook het bier ‘Cerveza Radler con zumo natural de limón’ van het merk Steinbrug wordt door de Belgische brouwerij geproduceerd. Dit wordt verkocht in een pack van 12 blikjes voor 4,56 euro of 0,38 euro per blikje van 33 cl. Er zijn ook 50 cl flessen te koop voor 0,58 euro of 3,48 euro voor een pack van 6 flessen.

radler bier

Maar wist je dat ook het Nederlandse Heineken bier produceert voor Mercadona? Dat Doet deze brouwerij echter niet onder de naam Heineken of Steinburg, maar onder de naam Falke en het gaat om alcoholvrij of 0,0% bier. Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar, in blikjes en flesjes met verschillende prijzen met als goedkoopste een flesje (250ml) of blikje (330ml) voor 0,30 euro. 

falke bier
Ga naar de inhoud