Luxe Al Andalus treinreis door Andalusië is vanaf nu te boeken voor 2023

Luxe Al Andalus treinreis door Andalusië is vanaf nu te boeken voor 2023
Beeld: Renfe / web

Luxe Al Andalus treinreis door Andalusië is vanaf nu te boeken voor 2023

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe biedt speciale treinreizen door Spanje aan. Het gaat daarbij om zeer luxe reizen in de stijl van de Oriënt Expres op speciale trajecten. Dit zijn de luxe treinen: Al Andalus, de Transcantábrico Gran Lujo, de Expreso de la Robla en de nieuwe route van Bilbao naar Santiago de Compostela, de Costa Verde Express.

De populairste van allemaal is de luxe treinreis Al Andalus langs de belangrijkste bezienswaardigheden en steden in Andalusië. Het is een zevendaagse treinreis die in twee richtingen gemaakt kan worden; van Sevilla naar Málaga en andersom van Málaga naar Sevilla. Op beide trajecten worden dezelfde stops uitgevoerd en biedt de trein dezelfde luxe.

De eerste Al Andalus trein op het traject Sevilla-Málaga vertrekt op 9 april 2023 gevolgd door vertrekken op 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 24 september, 8 en 22 oktober en 5 en 19 november. Op het traject Málaga-Sevilla vertrekt de eerste trein op 16 april gevolgd door 14 en 28 mei, 11 en 25 juni, 1, 15 en 29 oktober en 12 en 26 november.

Sevilla-Málaga

Een van de meest gereden routes is die van Sevilla naar Málaga waarna veel treinreizigers nog een strandvakantie aan de Costa del Sol eraan vastknopen. De route van Málaga naar Sevilla is ook mogelijk en is eigenlijk dezelfde route als hieronder omschreven, maar dan andersom en met de bijeenkomst in de Parador de Gibralfaro in Málaga. 

Op dag 1 word je ontvangen in Hotel Alfonso XIII in Sevilla waarna een gids je meeneemt op een wandeltocht door het oude centrum van Sevilla. Na die bezichtiging is het tijd om aan boord te gaan van de Al Andalus trein. Eenmaal aan boord zal de trein richting Jerez de la Frontera rijden terwijl de reizigers hun diner aan boord hebben en kunnen overnachten.

Op dag 2 is de aankomst in Jérez de la Frontera waarna een touringcar de reizigers naar Cádiz brengt voor een stadswandeling en vrije tijd. Na de bezichtiging in Cádiz is het tijd om terug te keren naar de luxe trein, van het avondeten te genieten en te rusten in de luxe kamers. Die nacht wordt in Jerez de la Frontera doorgebracht in een stilstaande trein. 

Op dag 3 wordt, na opnieuw een uitgebreid ontbijt, een bodega in Jerez de la Frontera en een Andalusisch paardenspektakel bezocht. De trein vertrekt daarna richting Ronda terwijl aan boord wordt genoten van de luxe lunch. Eenmaal in Ronda aangekomen wordt de avondmaaltijd genoten in een restaurant in de stad, waarna de overnachting aan boord van de trein plaatsvindt in Ronda.

Op dag 4 gaat de reis van Ronda naar Córdoba. ‘S morgens, na het ontbijt, wordt een stadswandeling door Ronda gemaakt om alle hoogtepunten te bezoeken. Eenmaal aan boord van de trein wordt de reis voortgezet naar Córdoba terwijl je van een maaltijd kan genieten. De nacht wordt aan boord doorgebracht in Córdoba.

Op dag 5 wordt het centrum van Córdoba bezocht en ontbreekt de beroemde Mezquita natuurlijk niet. Daarna vervolgt de trein haar reis richting het mooie Baeza terwijl je tijdens de reis kunt genieten van de prachtige vergezichten over het Andalusische landschap. Eenmaal aangekomen in Baeza wordt dit dorp en het nabijgelegen Úbeda bezocht. Na dat bezoek vervolgt de trein haar reis richting Granada met aan boord een heerlijk diner terwijl de nacht wordt doorgebracht bij het station van Granada.

Op dag 6 worden na het ontbijt natuurlijk de stad Granada en het Alhambra bezocht. In de middag heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid het centrum van Granada te ontdekken, er is namelijk genoeg te zien. De avondmaaltijd wordt gezamenlijk genuttigd in een restaurant in de stad.

Op dag 7 wordt de laatste reis alweer afgelegd van Granada naar Málaga. Eenmaal aangekomen in Málaga wordt afscheid genomen van de trein om samen de stad te ontdekken en te genieten van vrije tijd. Ter afsluiting wordt een lunch genuttigd in de Parador de Gibralfaro waar de treinreis officieel rond 17 uur eindigt. 

  • al andalus1
  • al andalus2
  • al andalus3
  • al andalus4
  • al andalus5
  • al andalus6

Prijzen

Het grote nadeel van deze treinreis zal voor veel lezers de prijs zijn. De Al Andalus is namelijk geen goedkope luxe treinreis. De prijs per persoon voor 7 dagen en 6 nachten inclusief alle maaltijden en excursies is 4700 euro of 9400 euro voor een ‘Grand Class’ tweepersoonskamer/hut. Voor een individuele kamer/hut moet je nog eens 3300 extra bijbetalen waarna het totaal uitkomt op 8000 euro voor één persoon.

Wil je echter nog luxer gaan op de luxe Al Andalus treinreis, dan kun je de ‘Deluxe Suite’ boeken voor 5600 euro per persoon of 11200 euro voor een tweepersoonskamer/hut. Wil je alleen reizen in een luxe Kamer dan ben je 9800 euro kwijt.

Meer informatie en reserveren kan via DEZE website van Renfe (in het Engels).

Ga naar de inhoud