Wanneer gaan de Spaanse skistations open deze winter?

Wanneer gaan de Spaanse skistations open deze winter?
Beeld: Canva

Wanneer gaan de Spaanse skistations open deze winter?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Veel mensen weten het misschien niet, maar in Spanje kan goed geskied worden tijdens de wintermaanden. Zo heeft Spanje in totaal 34 skigebieden die jaarlijks zo’n zes miljoen skifanaten aantrekken en elk jaar wordt dat aantal hoger. Ook de internationale skifanaten weten Spanje steeds meer te vinden op zoek naar “iets anders”, maar nog steeds is het deel buitenlanders slechts 10%. De Spaanse skigebieden zijn te vinden in Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, La Rioja, Catalonië, Aragón, Madrid regio en Andalusië.

In Spanje zijn 34 skigebieden te vinden, verdeelt over de eerder genoemde regio’s. De meeste pistes liggen in de Pyreneeën, te weten in Aragón (Huesca) en Catalonië (Lleida) maar de spectaculairste is misschien wel de Sierra Nevada in Granada: skiën met uitzicht op de zee en Afrika en op slechts een uurtje van de stranden. Een van de grootste skigebieden in Spanje is Formigal, daarbij wordt niet gekeken naar Andorra wat geen Spanje is. De 34 skigebieden hebben samen 1011 kilometer aan pistes en 116 kilometer aan langlaufpistes.

De eerste sneeuw is bij veel skigebieden al gevallen, maar het probleem zijn de skikanonnen en de hoge prijzen om deze kunstsneeuw te laten produceren. Toch ziet het er naar uit dat het een goed skiseizoen zal worden, het eerste zonder coronamaatregelen en beperkingen. De eerste skistations zullen rond 25/26 november opengaan, maar hieronder staan de openingsdata die nu bekend zijn vermeld.

Sierra Nevada, Granada // Verwacht wordt dat de Sierra Nevada op 25 november opengaat waarna skiërs gebruik kunnen maken van 111 km aan pistes.

Formigal, Huesca // Het skistation Formigal in de Pyreneeën van Huesca zal op 25 november opengaan waarna 180 km aan pistes beschikbaar zullen zijn.

Cerler en Panticosa, Huesca // De skistations van Aragón, Cerler en Panticosa, verwachten ook op 25 november open te gaan. 

Astún en Candanchú, Huesca // De skigebieden Astún en Candanchú zullen in het eerste weekend van december opengaan.

Baqueira Beret en Boí Taüll, Lleida // Baqueira Beret gaat op 26 november open terwijl Boí Taüll in het eerste weekend van december open zal gaan.

Andere skigebieden in Spanje hebben voorlopig nog heen openingsdata bekend gemaakt. In Spanje’s buurland Andorra zullen de meeste skiliften op 2 december in werking treden.

Ga naar de inhoud