Er zijn steeds minder bars in Spanje te vinden

Er zijn steeds minder bars in Spanje te vinden
Beeld: El Pais

Er zijn steeds minder bars in Spanje te vinden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 2010 is het aantal bars in Spanje met 18.269 afgenomen naar 184.430 bars in heel Spanje in 2017. De cultuur in Spanje speelt zich grotendeels af in een bar voor het ontbijt, voor of tijdens de lunch en dan tijdens de tapas-tijd maar blijkbaar is er een nieuwe tendens waardoor bars vanwege gebrek aan clientèle moeten sluiten.

Volgens de Federación Española de Hostelería ligt de enorme afname in zeven jaar tijd niet alleen aan de crisis maar spelen andere factoren ook een rol zoals de vergrijzing en de ontvolking in landelijke gebieden. Daarnaast zijn er steeds minder kleine bars te vinden en worden de aanwezige bars groter en uitgebreider.

Volgens de landelijke horecavereniging daalde het aantal bars in Spanje in 2017 alweer voor het zevende opeenvolgende jaar. Eind 2017 waren er in heel Spanje 184.430 bars te vinden wat dus 18.269 bars minder zijn dan 7 jaar daarvoor in 2010. Ook voor 2018 voorspelt de vereniging een lichte daling van bars in Spanje.

Bij de Federación Española de Hostelería zijn niet alleen bars aangesloten maar ook restaurants, hotels, turismo rural en campings. In de hele sector is echter wel een stijging waarneembaar van 1,5% tot een aantal van 309.625 bars, restaurants en hotels. Dat is echter nog steeds minder dan de 314.185 die de vereniging registreerde in 2010.

In de horeca zijn in Spanje 1.637.100 personen werkzaam, 33.000 meer dan in 2016. De zwarte zijde van het werken in de horeca is dat 39,3% van de contracten tijdelijk van aard zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.