skip to Main Content
Nederland past reisadvies aan vanwege mogelijke problemen in Catalonië
CDR Catalunya

Nederland past reisadvies aan vanwege mogelijke problemen in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdagmiddag een nieuw reisadvies voor Spanje verstuurd. In dat reisadvies waarschuwt men dat er op 20 en 21 december in Barcelona en verschillende andere steden acties en demonstraties zijn aangekondigd. Buitenlandse Zaken in België heeft het reisadvies voor Spanje/Catalonië nog niet aangepast.

Letterlijk staat er in het Nederlandse reisadvies geplaatst op donderdagmiddag 13 december 2018 het volgende:

Op 20 en 21 december 2018 zijn er demonstraties aangekondigd in verschillende steden in Catalonië, onder andere in Barcelona en Girona. Bij deze demonstraties kunnen bijvoorbeeld toegangswegen en andere infrastructuur geblokkeerd worden. Dit kan zorgen voor problemen in het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van het vliegveld. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het Nederlandse ministerie heeft het dus niet zozeer over problemen op straat wat betreft politie en manifestanten maar meer over de toegangswegen en problemen bij het vliegveld van Barcelona en andere vliegvelden.

Ook kunnen er acties plaatsvinden op de wegen in Catalonië waaronder de grensovergang bij La Junquera, in het zuiden van de provincie Tarragona op de grens met de Comunidad Valenciana en tussen Catalonië en de deelstaat Aragón.

ANWB

De ANWB meldt het volgende op de website over demonstraties in Barcelona:

Voor vrijdag 21 december zijn er demonstraties in Barcelona aangekondigd, dat meldt onze Duitse zusterclub ADAC. De kans is groot dat het op rellen uitloopt. Afgelopen weekend hebben deze demonstranten ook voor overlast gezorgd.

Wat precies

Op 21 december houdt de Spaanse ministerraad in Barcelona een bijeenkomst en dat is niet goed gevallen bij diverse groeperingen in Catalonië. Daaronder de politieke partij CUP, hun jeugdorganisatie Arran en de zogenaamde Comités en Defensa de la República (CDR) die de verantwoordelijken zijn voor het afsluiten van wegen etc.

Naast de meest radicale bewegingen heeft ook Omnium Cultural een demonstratie aangekondigd voor donderdag 21 december en willen ook zij de straat op maar dan op vreedzame wijze. Ook de organisatie ANC heeft vorige week al aangekondigd actie te gaan voeren en de straten op te gaan.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. We landen morgenvroeg, 21/12 in Barcelona en blijven er 4 dagen. We wilden morgen Camp Nou gaan bezoeken en wat rondlopen op de Ramblas. Zullen we veel hinder ondervinden ? Welke plaatsen vermijden we het best ? Alvast bedankt voor jullie reactie.

 2. Een duidelijke provocatie van de Spaanse regering.
  Waarom een ministerraad in Barcelona, als alle ministers in Madrid wonen of verblijven?
  Waarom op 21 december?
  Omdat dan de door Spanje opgelegde verkiezingen van 21 D 2017 worden herdacht middels protestacties. De uitkomst van deze officiële verkiezingen werd niet gerespecteerd aangezien maar liefst 3 voorgestelde presidenten niet werden geaccepteerd.
  Met het excuus van deze ministerraad stuurt Madrid 1100 extra politie-agenten naar Barcelona. Kennelijk hopen ze op rellen want dan kunnen ze zeggen dat de Catalanen gewelddadig zijn.
  Bovendien is dit een enorme geldverspilling. De PSOE is geen haar beter dan de PP.

  1. Wat een zielig verhaal toch weer. Slachtoffers van de wrede onderdrukking door ‘Madrit’. Ik woonde zelf 2 keer 2 jaar in BCN; dit jaar had ik er genoeg van. Jammer van de 53% of zo inwoners van CAT waar ik het goed mee kon vinden. En ook dan die CAT collega’s die je confronteert met al die leugens van de indep. Op eens praten ze niet meer over politiek en hebben ze een zieke broer te verzorgen. Bij de minste kritiek ben je gelijk een ‘facho’.

 3. Slim van de PSOE om de ministersvergadering eenmalig en opzettelijk naar Barcelona te verhuizen. Zo praat niemand meer over hun afgang in de stembussen, en de indeps zijn ook erg bkoj met al deze extra aandacht voor hun zaak. Het zou me niet vrrbazen als ze dit samen hebben afgesproken: win-win voor de incompetente Spaanse politici. Alleen het land en de burger verliest.

 4. Goed zo, al deze acties hebben dus net als bedoeling om op international niveau de aandacht te trekken op wat er juist gaande is in Catalonië .

 5. Rob, ik zal even kijken naar de foto´s en de teksten, maar ik denk dat het helder is.
  Ja, het is helder.
  Er staat het volgende:
  Hierbij nodigen we ALLE Spanjaarden uit, want wij zijn tenslotte allemaal 1 Spanje, om op 21-12 naar onze prachtige regio te komen. Want dan komt de echte leider van ons allemaal op visite, mooie Pedro himself.
  En wellicht is het u allen al opgevallen, wij roepen op tot eenheid, saamhorigheid en vooral de wil om te tonen dat onze mooie regio slechts een deel is van het grotere geheel dat de rest van het land en de wereld als het prachtige Spanje kent.
  Wij zijn er dan ook trots op om ons zelf Spanjaarden te noemen en geen Catalanen.
  Dan nog 1 vriendelijk verzoek van het CRD, willen alle bezoekers van de regio en alle bewoners van de regio AUB een SPAANSE vlag meenemen en als onze grote leider Pedro dan langskomt, dan allemaal juichen en ermee zwaaien, zodat hij en zijn totale regering voelt en weet dat hij van harte welkom is.

  Oh ja, dan nog dit, onze opperbrillen sponsor heeft ons laten weten door middel van de iets minder grote leider, Torra, dat de afkorting van het CDR heel wat anders is dan wat men denk.
  Het staat namelijk voor vereniging van Catalaanse Debielen Rand, tja, dat ligt aan hun taal, in het Nederlands moet dat natuurlijk zijn Rand Debielen!

  Voetnoot:
  Nogmaals vermeld, het gaat hier om een vertaling uit Google vertaler van de teksten onder de foto´s. U kunt mij als persoon daar NIET op aanspreken, hebt u klachten, ook niet de redactie aanvallen, maar alleen Google zelf, zij geven deze vertaling op, niet ik.
  En er zijn hier anderen die ook Google vertaler gebruiken, en die komen daar ook gewoon mee weg.

 6. Goede dag
  Ik rijs met de wagen op 22 december via de autosnelweg van België naar Spanje ongeveer 1940 km ik vertrek heel vroeg normaal gezien rond 06 uur smorgens
  Hoe zullen de wegen zijn met de plokades van de stakingen moet ik mij zorgen maken
  Grj Geert

  1. Hallo Geert, ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. De aangekondigde ‘evenementen’ vinden plaats op 21 december en manifesteren zich vooral in en rond Barcelona/Gerona.

  2. Beste Geert, ik zou een dag eerder gaan. Zoals uit de vertaalmachine blijkt is er dan een groots onthaal. Het is natuurlijk persoonlijk, maar dat zou ik niet willen missen. Heel misschien, maar dat kan ik niet beloven, is op deze ene dag het lidmaatschap van de CD-R zelfs gratis. Ik zou zeggen: profiteer ervan!

 7. Beste Juan74, mag ik weer even een beroep op jouw vertaaldienst doen? Ik neem aan dat daar het vervolg over die brilletjes staat? Of wordt zelfs de sponsor onthult? Ik kan niet wachten van spanning.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken