Nederland past reisadvies aan vanwege mogelijke problemen in Catalonië

Nederland past reisadvies aan vanwege acties Catalonië
Beeld: CDR Catalunya

Nederland past reisadvies aan vanwege mogelijke problemen in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdagmiddag een nieuw reisadvies voor Spanje verstuurd. In dat reisadvies waarschuwt men dat er op 20 en 21 december in Barcelona en verschillende andere steden acties en demonstraties zijn aangekondigd. Buitenlandse Zaken in België heeft het reisadvies voor Spanje/Catalonië nog niet aangepast.

Letterlijk staat er in het Nederlandse reisadvies geplaatst op donderdagmiddag 13 december 2018 het volgende:

Op 20 en 21 december 2018 zijn er demonstraties aangekondigd in verschillende steden in Catalonië, onder andere in Barcelona en Girona. Bij deze demonstraties kunnen bijvoorbeeld toegangswegen en andere infrastructuur geblokkeerd worden. Dit kan zorgen voor problemen in het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van het vliegveld. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Het Nederlandse ministerie heeft het dus niet zozeer over problemen op straat wat betreft politie en manifestanten maar meer over de toegangswegen en problemen bij het vliegveld van Barcelona en andere vliegvelden.

Ook kunnen er acties plaatsvinden op de wegen in Catalonië waaronder de grensovergang bij La Junquera, in het zuiden van de provincie Tarragona op de grens met de Comunidad Valenciana en tussen Catalonië en de deelstaat Aragón.

ANWB

De ANWB meldt het volgende op de website over demonstraties in Barcelona:

Voor vrijdag 21 december zijn er demonstraties in Barcelona aangekondigd, dat meldt onze Duitse zusterclub ADAC. De kans is groot dat het op rellen uitloopt. Afgelopen weekend hebben deze demonstranten ook voor overlast gezorgd.

Wat precies

Op 21 december houdt de Spaanse ministerraad in Barcelona een bijeenkomst en dat is niet goed gevallen bij diverse groeperingen in Catalonië. Daaronder de politieke partij CUP, hun jeugdorganisatie Arran en de zogenaamde Comités en Defensa de la República (CDR) die de verantwoordelijken zijn voor het afsluiten van wegen etc.

Naast de meest radicale bewegingen heeft ook Omnium Cultural een demonstratie aangekondigd voor donderdag 21 december en willen ook zij de straat op maar dan op vreedzame wijze. Ook de organisatie ANC heeft vorige week al aangekondigd actie te gaan voeren en de straten op te gaan.

 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.