Gemeente Málaga had niet zo’n succes verwacht deze kerst

Gemeente Málaga had niet zo’n succes verwacht deze kerst
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De gemeente Málaga is erg verrast met de populariteit van het muziek- en lichtspektakel in de Calle Larios en de videomapping bij het Alcazaba dit jaar. Tijdens de korte vakantieperiode Puente de la Constitución is er een enorme stijging geweest wat betreft hotelbezetting in de stad en dat is deels te danken aan de kerstverlichting en andere activiteiten.

Volgens de afdeling Fiestas van de gemeente Málaga zijn de bezoekersaantallen bij het ‘Bosque de la Navidad’ muziek- en lichtspektakel in de Calle Larios enorm gestegen ten opzichte van de voorgaande jaren. Men had dit succes niet echt verwacht bij de gemeente die zelfs beweert dat de bezoekersaantallen bij de kerstactiviteiten dit jaar hoger zijn dan bij de bekende Semana Santa processies.

Met busladingen is men naar Málaga gekomen en de waarheid is dat de gemeente daar niet goed op was voorbereid. Daarom denkt men er nu aan om in de haven van de stad een ruimte beschikbaar te stellen voor de bussen die de bezoekers naar de Calle Larios brengen. Het succes van de muziek- en lichtshow heeft voor veel verkeersproblemen gezorgd rondom de Calle Larios winkelstraat en op andere plaatsen in de stad.

De burgemeester van de stad (Francisco de la Torre) heeft vanwege het enorme succes en de daarbij horende problemen al geopperd om het muziek- en lichtspektakel ergens anders te laten plaatsvinden waar minder problemen zullen zijn. Voorlopig is dat slechts een opmerking en zijn er geen concrete plannen voor het komende jaar.

Leuke bijkomstigheid is dat de zangeres Mariah Carey op Twitter de stad Málaga bedankt voor het gebruiken van haar populaire kerstlied ‘All I want for Christmas is you’. Daarnaast is er ook muziek te horen van Hilary Duff (Jingle bell rock), Javian (En navidad) en de zangers van Operación Triunfo (Never back down).

Muziek- en lichtshow

De muziek- en lichtshow in de Calle Larios winkelstraat is elke dag gratis te bewonderen om 18.30, 20 en 21.30 uur tot 5 januari 2020. 

Videomapping Alcazaba

De muren van het oude Moorse fort Alcazaba zijn dit jaar voor het eerst het toneel van een videomapping show met licht, video en muziek. Elke dag gratis te bekijken om 18.45, 20 en 21.30 uur.

Arbol Encantado

Ook nieuw dit jaar is de ‘Arbol Encantado’ waarbij een grote boom verlicht is en er een show plaatsvindt met muziek en licht. Elke dag gratis te bekijken om 19.15, 21 en 22.25 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.