Moeder van twee dood gevonden meisjes springt van brug in Gerona (UPDATE)

Moeder van 2 dode meisjes springt vanaf brug in Gerona
Beeld: Mossos d'Esquadra / Twitter

GERONA – Een nieuw familiedrama in een dorp in de provincie Gerona. In de gemeente Vilobí d’Onyar heeft de vader van twee meisjes van 5 en 6 jaar jong in de woning de levenloze lichamen gevonden terwijl de moeder van een brug sprong op de AP-7 snelweg, overreden werd maar het ongeval overleefde. Alles wijst ernaar dat de moeder haar twee dochters heeft gedood waarna ze probeerde zelfmoord te plegen.

UPDATE: De moeder die van de brug sprong is later in de middag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De Catalaanse politie onderzoekt de (zeer) gewelddadige dood van twee jonge meisjes van 5 en 6 jaar oud wiens lichamen door de vader werden gevonden in een woning in Vilobí d’Onyar (Gerona). De vader belde vrijdagmiddag de politie om de dood van zijn dochters te melden en om aan te geven dat de moeder spoorloos was.

De moeder in kwestie heeft later geprobeerd zelfmoord te plegen door van een brug over de AP-7 snelweg ter hoogte van de gemeente Salt (Gerona) te springen waarna ze door een vrachtwagen die op de snelweg reed werd aangereden. De vrouw overleefde deze aanrijding echter en getuigen zagen de vrouw over het wegdek lopen voordat ze in elkaar zakte.

Terwijl de zwaargewonde vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht en op het moment van schrijven de zelfmoordpoging heeft overleefd, werd de vader die zijn dochters dood aantrof in de woning, behandeld door een traumateam.

De politie gaat ervan uit dat de moeder haar twee jonge dochters van slechts 5 en 6 jaar om nog onbekende reden om het leven heeft gebracht waarna ze in de auto stapte, naar de brug reed en daar vanaf sprong om zelfmoord te plegen. Het gaat om een Spaanse familie die sinds 2014 in Vilobí d’Onyar woont.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
reinier ruiter

in Roermond is jaren geleden een huis in brand gestoken door een van de ouders ,daar bij kwamen vijf jonge kinderen om het leven was ook een wanhoopsdaad zo zijn er vele gevallen in de wereld waar elke dag wel wat gebeurt vele gemeenten schieten daar in tekort met de juiste begeleiding voor zulke gezinnen dagelijks wordt je daar mee geconfronteerd meestal word dit met een korreltje zout af gewimpeld de juiste oorzaak is dat geld hierbij een grote rol speelt mens ont zienlijk maar de feiten liggen duidelijk op tafel

maclaren0@gmail.com

financiele crisis waar ze geen uitweg meer zag en een wanhoopsdaad deed sterkte voor de familie ;
een financiele crisis wordt meestal veroorzaakt door de overheids instantie’s waar zit de start van heel dit drama overheid

Beth

Het is een verschrikkelijk drama. Al mijn medeleven gaat uit naar de vader van de overleden kinderen. De moeder zal in ernstige psychische problemen zijn geraakt om tot deze daad te komen. Uit onderzoek zal moeten blijken of dit het geval is. Maar het doet niets af aan het immens grote verdriet van de vader.
Sterkte en heel veel warme arme om hem heen wens ik hem, maar dat is nauwelijks genoeg…..

Jozef

De oorzaken, let op de meervoudsvorm, van en in dit drama zijn niet eenvoudig vast te stellen. Doorgaans is het een cumulatie van gebeurtenissen – voorvallen – huiselijke of sociale omstandigheden die ertoe leiden dat dit soort drama’s kunnen voorvallen. het is aan psychologen om daar een antwoord/opheldering over te verschaffen. De reactie van señor Jan vind ik schaamteloos. Geschreven blijkens zijn innige overtuiging en mentaliteit t.o.v. zowel dader als nabestaanden in dit geval de vader van de twee meisjes. Een betere ethiek zou hier hebben moeten toegepast zijn. Maar wat niet is, kan niet zijn. Wat en welke oorzaak(en)… Lees verder »

frans

zelfs met de modernste technieken kunnen ze niet nagaan wat in sommige hoofdjes speelt

señor Jan

Dat zo een persoon überhaupt nog naar het ziekenhuis wordt gebracht. Lekker dood laten gaan. Nou ok, misschien terughalen om de reden te weten daarna weer van de brug gooien. Zieke lui grrrrrrr

Willem

Señor Jan, wie is hier de zieke geest. Jan je moet echt hulp gaan zoeken, maak me ernstig zorgen om je. Wat een ongelofelijk domme reactie.

Rob

Wat een zieke reactie van dit drama volgens mij bij die meneer een of veel steekjes los.

Anoniem

Nou nou, het mag gerust iets minder!
Zieke geest!

LbK

Vreselijk toch.
Deze week was in Ned debat over ggz etc etc
Wellicht dat op terrein Familierecht eindelijk eens de ogen opengaan.
Want nu is het zo in dit land, dat een vrouw moeder bij geboorte automatisch gezag cq zorg over kind verkrijgt. Zie BW.
En eerlijk gezegd blijkt gewoonweg dat niet altijd te kunnen.
Er lopen immers volgens diezelfde “ggz” een aantal procenten rond die welzeker een ernstige persoonlijkheidsstoornis hebben….o.a. bl.
Kortom preventie invoeren voor gezag of zorg over kinderen bij geboorte wordt gegeven. Verander die wetgeving. Familierecht.
Broodnodig ook. In “belang van geborenen” alle geborenen en kinderen….ook
bij scheidingen……

Juan74

Wat enorm triest en zinloos dit weer.
Ik zal het nooit begrijpen waarom een ouder zijn of haar kinderen iets aan kan doen.
Als ouder kan ik daar met mijn verstand niet bij.
Kinderen van die leeftijd moeten toch erop mogen vertrouwen dat hun moeder ze bescherming geeft, liefde geeft en goede verzorging geeft.
Als die vrouw dan zo graag dood wil, moet ze zelf weten, maar waarom dan de kinderen doden?? Mijn maag draait er gewoon van om als ik dit lees.
De arme vader, wat afgrijselijk voor die man.
Sterkte voor hem en de rest van zijn familie.
R.I.P. lieve kinderen!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.