Supermarktketen Mercadona is 11,4 miljard euro waard

Supermarktketen Mercadona is 11,4 miljard euro waard
Beeld: Mercadona.es

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is volgens het onafhankelijke onderzoek van specialist Francisco Fernández Reguero 11,4 miljard euro waard, zo is te lezen op het blog van de expert. Deze berekening werd gemaakt rekening houdend met de resultaten van de supermarktketen in 2018 en de groei die de keten heeft doorgemaakt in omzet, winst en winkels.

Volgens de specialist is de waarde van Mercadona in slechts 12 maanden met 45,45% gestegen van de 7,9 miljard euro in 2017 naar 11,4 miljard euro in 2018. De 1,5 miljard euro die Mercadona in 2018 geïnvesteerd heeft in de opening van 29 winkels, 20 winkels die gesloten werden om te verplaatsen naar nieuwe eco-efficiëntie winkels en 215 verbouwingen van bestaande winkels heeft ervoor gezorgd dat de marktwaarde van de Spaanse keten is gestegen.

Ook de verbetering van de logistiek binnen het bedrijf en de enorme investering en het deels in werking treden van de online verkoop via de vernieuwde webwinkel hebben meegeholpen om de resultaten te verbeteren van Mercadona. In 2019 heeft Mercadona ook de eerste supermarkten in het buitenland geopend, te weten in buurland Portugal.

Daarnaast zijn er in veel van de meer dan 1.600 bestaande supermarkten veel verbeteringen ingevoerd zoals de afdeling ‘Listo para comer’ met vers bereidde afhaalmaaltijden, verbeteringen in de vers-voedsel afdelingen (groente, fruit, vlees, vis) en de investering en ontwikkeling van de eigen merken en producten.

De marktleider in de supermarktsector in Spanje met een aandeel van 26,1% (volgens Kantar Worldpanel) heeft in 2018 een nettowinst behaald van 593 miljoen euro, maar liefst 84% meer dan het jaar daarvoor in 2017. Er werd 24,3 miljard euro omgezet, 7% meer dan in 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Femke

mijn inkopen doe ik altijd in de Mercadono .Mooi verzorgde winkels ,groot aanbod ,prijs kwaliteit dik in orde .Wat me absoluut bevalt is het behulpzaam en vriendelijk personeel .

Rob

Mee eens. Dat heeft meneer Roig knap voor elkaar!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.