Supermarktketen Mercadona is 11,4 miljard euro waard

Supermarktketen Mercadona is 11,4 miljard euro waard
Beeld: Mercadona.es

Supermarktketen Mercadona is 11,4 miljard euro waard

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is volgens het onafhankelijke onderzoek van specialist Francisco Fernández Reguero 11,4 miljard euro waard, zo is te lezen op het blog van de expert. Deze berekening werd gemaakt rekening houdend met de resultaten van de supermarktketen in 2018 en de groei die de keten heeft doorgemaakt in omzet, winst en winkels.

Volgens de specialist is de waarde van Mercadona in slechts 12 maanden met 45,45% gestegen van de 7,9 miljard euro in 2017 naar 11,4 miljard euro in 2018. De 1,5 miljard euro die Mercadona in 2018 geïnvesteerd heeft in de opening van 29 winkels, 20 winkels die gesloten werden om te verplaatsen naar nieuwe eco-efficiëntie winkels en 215 verbouwingen van bestaande winkels heeft ervoor gezorgd dat de marktwaarde van de Spaanse keten is gestegen.

Ook de verbetering van de logistiek binnen het bedrijf en de enorme investering en het deels in werking treden van de online verkoop via de vernieuwde webwinkel hebben meegeholpen om de resultaten te verbeteren van Mercadona. In 2019 heeft Mercadona ook de eerste supermarkten in het buitenland geopend, te weten in buurland Portugal.

Daarnaast zijn er in veel van de meer dan 1.600 bestaande supermarkten veel verbeteringen ingevoerd zoals de afdeling ‘Listo para comer’ met vers bereidde afhaalmaaltijden, verbeteringen in de vers-voedsel afdelingen (groente, fruit, vlees, vis) en de investering en ontwikkeling van de eigen merken en producten.

De marktleider in de supermarktsector in Spanje met een aandeel van 26,1% (volgens Kantar Worldpanel) heeft in 2018 een nettowinst behaald van 593 miljoen euro, maar liefst 84% meer dan het jaar daarvoor in 2017. Er werd 24,3 miljard euro omgezet, 7% meer dan in 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.