Caminito del Rey heropent op 18 december in Málaga

Caminito del Rey heropent op 18 december in Málaga
Beeld: 123rf

Caminito del Rey heropent op 18 december in Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds de regionale corona-maatregelen in Andalusië van kracht gingen op 10 november is de Caminito del Rey tussen Ardales en Álora in het achterland van de provincie Málaga gesloten. Sinds die datum is het namelijk niet toegestaan om Andalusië in of uit te reizen en mogen de inwoners van de autonome regio ook niet buiten de eigen gemeente reizen. Maar vanaf 18 december komt daar verandering in.

Vanaf vrijdag 18 december en zoals gepland in het korte de-escalatieplan bestaande uit twee fases van de regionale overheid in Andalusië, is het weer mogelijk voor de Andalusiërs om buiten de eigen provincie te reizen. Tijdens fase 1, die op zaterdag 12 december is ingegaan en duurt tot en met donderdag 17 december, is het voor de inwoners weer mogelijk om tussen gemeenten te reizen maar binnen de eigen provincie.

Fase 1 is voor de Caminito del Rey geen reden om weer open te gaan maar fase 2 die begint op vrijdag 18 december houdt in dat men binnen de grenzen van de autonome regio Andalusië weer buiten de eigen provincie mag komen en tussen de verschillende provincies mag reizen. Dat houdt dus in dat iedereen die in Andalusië woont vanaf dat moment weer naar de Caminito del Rey kan komen.

De Caminito del Rey zal het tijdschema van de winter hanteren wat betekent dat het alleen mogelijk is om tussen 9.30 en 15.00 uur de wandeling over het Koningspad te maken. Daarnaast zal de Caminito del Rey wandeling niet te maken zijn op de data van de feestdagen, te weten 24, 25 en 31 december en 1 januari.

De kaartverkoop voor de data 18 december tot 1 maart 2021 zijn reeds in de verkoop gegaan voor de gebruikelijke prijs van 10 euro zonder gids en 18 euro met gids in het Spaans of Engels. Meer informatie is te lezen op de website van de Caminito del Rey KLIK HIER.

Ga naar de inhoud