De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje

De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje
Beeld: Freepik

De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het bedrijf Brand Finance heeft de BrandBeta rapporten voor 2021 uitgebracht en in het rapport voor Spanje is te zien wat de bekendste en meest gewaardeerde merken zijn in het land. Daarbij heeft men gekeken naar Spaanse merken en merknamen die uit het buitenland komen en de beste reputatie hebben.

In het 2021 BrandBeta rapport dat HIER (PDF) te downloaden is, is op te maken wat de bekendste en meest gewaardeerde merken zijn over het algemeen en in bepaalde sectoren.

Spaanse merken 

In de top 10 van beste gewaardeerde Spaanse merken staat Mercadona bovenaan met 9,4 punten. De Spaanse supermarktketen wordt gevolgd door de Spaanse post Correos met tevens 9,4 punten. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staat op een derde plaats met 9,2 punten gevolgd door het warenhuis El Corte Inglés met 8,6 punten.

De keten Zara met 8,6 punten, biermerk Estrella Damm met 8,6 punten en biercollega San Miguel met 8,5 punten. De top 10 lijst wordt verder aangevuld met de verzekeringsmaatschappij Mapfre met 8,4 punten, supermarktketen Día met 8,4 punten en telecomprovider Movistar met 8,3 punten.

Wereldmerken

Als we kijken naar alle merken, dus zowel Spaans als internationaal/buitenlands, dan staat Google op nummer 1 gevolgd door Mercadona op 2, Correos op 3, Nivea op 4, Nestlé op 5, YouTube op 6, Iberia op 7, Decathlon op 8, Amazon op 9 en PayPal op 10.

Per sector

Per sector bekeken zijn dit de meest gewaardeerde merken: Google (technologie); Mercadona (supermarkten); Correos (logistiek); Nivea (cosmetica); Nestlé (voeding); Iberia (luchtvaartmaatschappijen); Decathlñon (distributie); Heineken (bier); Adidas (textiel); Burger King (restaurants); Bosch (huishoudelijke apparaten); Mapfre (verzekeringen); MOvistar (telecommunicatie);Meliá (hotels); Renault (automerken); BBVA (banken); Iberdrola (Energie).

Bekijk HIER het hele rapport (PDF).

Ga naar de inhoud