De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje

De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje
Beeld: Freepik

De merken met de beste waardering voor 2021 in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het bedrijf Brand Finance heeft de BrandBeta rapporten voor 2021 uitgebracht en in het rapport voor Spanje is te zien wat de bekendste en meest gewaardeerde merken zijn in het land. Daarbij heeft men gekeken naar Spaanse merken en merknamen die uit het buitenland komen en de beste reputatie hebben.

In het 2021 BrandBeta rapport dat HIER (PDF) te downloaden is, is op te maken wat de bekendste en meest gewaardeerde merken zijn over het algemeen en in bepaalde sectoren.

Spaanse merken 

In de top 10 van beste gewaardeerde Spaanse merken staat Mercadona bovenaan met 9,4 punten. De Spaanse supermarktketen wordt gevolgd door de Spaanse post Correos met tevens 9,4 punten. De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia staat op een derde plaats met 9,2 punten gevolgd door het warenhuis El Corte Inglés met 8,6 punten.

De keten Zara met 8,6 punten, biermerk Estrella Damm met 8,6 punten en biercollega San Miguel met 8,5 punten. De top 10 lijst wordt verder aangevuld met de verzekeringsmaatschappij Mapfre met 8,4 punten, supermarktketen Día met 8,4 punten en telecomprovider Movistar met 8,3 punten.

Wereldmerken

Als we kijken naar alle merken, dus zowel Spaans als internationaal/buitenlands, dan staat Google op nummer 1 gevolgd door Mercadona op 2, Correos op 3, Nivea op 4, Nestlé op 5, YouTube op 6, Iberia op 7, Decathlon op 8, Amazon op 9 en PayPal op 10.

Per sector

Per sector bekeken zijn dit de meest gewaardeerde merken: Google (technologie); Mercadona (supermarkten); Correos (logistiek); Nivea (cosmetica); Nestlé (voeding); Iberia (luchtvaartmaatschappijen); Decathlñon (distributie); Heineken (bier); Adidas (textiel); Burger King (restaurants); Bosch (huishoudelijke apparaten); Mapfre (verzekeringen); MOvistar (telecommunicatie);Meliá (hotels); Renault (automerken); BBVA (banken); Iberdrola (Energie).

Bekijk HIER het hele rapport (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.