Search
menu
Search

Inwoners Spanje kiezen ook steeds meer in de winter voor de camper

Inwoners Spanje kiezen ook steeds meer in de winter voor de camper
Beeld: Canva

Inwoners Spanje kiezen ook steeds meer in de winter voor de camper

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is bekend dat honderden zoniet duizenden kampeerauto-toeristen uit Noord-Europa naar het zuiden en in het speciaal Spanje trekken om weken tot maanden te overwinteren in hun huisje op wielen. Traditiegetrouw maakten de inwoners van Spanje hoofdzakelijk in de zomermaanden gebruik van hun camper of kampeerauto maar ook in Spanje gebeurt dat ook steeds meer in de winter, zeker nu er ook steeds meer campers en kampeerauto’s zijn in Spanje.

Het is geen ongewoon beeld om volle camperparkeerplaatsen te zien in de wintermaanden in Spanje. Dat gebeurt dan hoofdzakelijk langs de Middellandse Zeekust waar de temperaturen wat beter zijn maar steeds meer zijn campers en kampeerauto’s ook te zien in de rest van Spanje en zelfs bij de wintersportgebieden. Dat zorgt er weer voor dat campings langer open kunnen blijven en dat de camperparkeerplaatsen steeds voller beginnen te worden in de wintermaanden. Zelfs bij de skigebieden zijn steeds meer campers en kampeerauto’s te zien.

Aan de ene kant ook wel logisch want de verkopen van campers en kampeerauto’s in alle vormen en maten zijn al sinds 2013 aan het stijgen in Spanje. Maar het is de corona-pandemie die voor extra verkopen heeft gezorgd want iedereen wil een eigen corona-veilig huisje op wielen om een eigen vakantie-bubbel te creëren. En als je voor de zomermaanden dan toch een eigen camper hebt, waarom dan ook niet gebruiken in de wintermaanden. 

Volgens deze cijfers zijn in 2020 in totaal 8.690 campers en kampeerauto’s verkocht, een kleine daling ten opzichte van 2019 maar gezien de corona-pandemie en alle reis-restricties die er waren in het eerste corona-jaar ook weer normaal. Vergeleken met 14 jaar geleden is het aantal verkochte campers en kampeerauto’s enorm gestegen van 2.900 in 2007 naar 8.690 in 2020. De populairste campers en kampeerauto’s zijn van het type halfintegraal (perfilado), compact (camper), integraal (integral) en alkoof (capuchina). Lees HIER meer over de verschillende soorten kampeerauto’s en Spaanse namen.  

Begin 2020 stonden in Spanje meer dan 12.300 campers en 66.400 kampeerauto’s geregistreerd en in afwachting van de cijfers over de verkopen in 2021 zal dat aantal alleen maar hoger zijn. Met name de verkoop van tot camper omgebouwde bestelbussen (campers) is enorm gestegen in Spanje en er is bijna geen straat meer waar je geen camper ziet staan. Maar ook de kampeerauto’s die meer plaats bieden aan families zijn steeds populairder in Spanje.

Ga naar de inhoud