Andalusië krijgt een nieuw IKEA-distributiecentrum bij Antequera

Andalusië krijgt een nieuw IKEA-distributiecentrum bij Antequera
Beeld: IKEA / web

Andalusië krijgt een nieuw IKEA-distributiecentrum bij Antequera

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – IKEA heeft recent een groot stuk grond gekocht in Antequera, provincie Málaga. Het gaat om een grondstuk van 52.000 m² in het industriegebied Parque Empresarial de Antequera. Weliswaar heeft IKEA de koop bevestigd, er is verder geen informatie bekend gemaakt. De bedoeling is dat er een groot distributiecentrum komt waar onder andere de onlineaankopen vandaan worden verstuurd.

Wellicht heeft IKEA gekozen voor deze locatie omdat het grondstuk op de kruising A-45 en A-92 ligt en zich dus voor de logistiek in een perfecte driehoek bevindt. Volgens de regionale kranten gaat IKEA hier het grootste distributiecentrum van Zuid-Spanje bouwen.

Vanuit het nieuw te bouwen distributiecentrum zullen de winkels in Málaga, Sevilla en Jerez de la Frontera voorzien worden van de meubels en zullen de onlineaankopen verstuurd voorbereid en verstuurd worden. Ongetwijfeld zal IKEA binnenkort meer informatie bekendmaken, bevestigt de burgemeester van Antequera.

Naast diverse kleinere distributiecentra in Spanje, heeft IKEA twee grote logistieke centra in Valls, provincie Tarragona (Catalonië). In eerste instantie werd Valls I geopend en later aangevuld met Valls II met in totaal 180.000 m² aan distributieruimte voor alle IKEA-vestigingen in Spanje en Portugal.

Ga naar de inhoud