Caminito del Rey tot vrijdag gesloten vanwege vallende rotsen, puin en schade

Caminito del Rey tot vrijdag gesloten vanwege vallende rotsen, puin en schade
Beeld: @orondanatura / twitter

Caminito del Rey tot vrijdag gesloten vanwege vallende rotsen, puin en schade

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het inmiddels wereldberoemde en populaire wandelpad Caminito del Rey in het achterland van de provincie Malaga is tijdelijk gesloten. De reden is dat er rotsen en stenen naar beneden zijn gekomen die een deel van het houten wandelpad hebben beschadigd. Daarom moet het koningspad gedurende drie dagen dicht.

De Caminito del Rey zal tot vrijdag, op 13, 14 en 15 december, gesloten blijven omdat vallende stenen circa 20 meter wandelpad hebben vernield. Door het slechte weer met veel regen, zijn er stenen los komen te zitten waarvan een deel naar beneden kwam. Dat gebeurde maandagavond om 23.18 uur waardoor het wandelpad op dinsdag al gesloten was voor de wandelaars.

Meteen zijn technici begonnen met het onderzoeken van de staat van het wandelpad en zijn voorbereidingen gestart om de schade te repareren. Gelukkig hangen boven de houten stellages stevige netten om stenen en vallend puin op te vangen. Toch is er schade ontstaan omdat sommige rotsen groot en zwaar zijn.

Op 8 december moest de Caminito del Rey ook al gesloten worden omdat de weersomatsndgogheden te slecht waren omd e veiligheid van de wandelaars te garanderen. Dat het wandelpad de winter gesloten wordt gebeurt wel vaker.

Ga naar de inhoud