Vrouw aangehouden in Pamplona voor het ontvoeren van drie kinderen in Denemarken

Vrouw aangehouden in Pamplona voor het ontvoeren van drie kinderen in Denemarken
Beeld: @policiaforal_na / twitter

Vrouw aangehouden in Pamplona voor het ontvoeren van drie kinderen in Denemarken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Er is een vrouw aangehouden in een hotel in Pamplona. Ze is beschuldigd van een delict van ontvoering van minderjarigen. Dit gebeurde nadat Denemarken een internationale waarschuwing had gestuurd in een systeem waarmee personen herkend en opgespoord kunnen worden. De drie minderjarigen zijn overgebracht naar een centrum van de overheid van Navarra. Er waren het afgelopen weekeinde echter veel meer aanhoudingen na acties van de regionale politie-eenheid Policia Foral de Navarra. 

Deze actie is onderdeel van een operatie die het afgelopen weekeinde uitgevoerd werd. De regiopolitie was het orgaan dat de acties uitvoerde. Deze heeft vierentwintig attesten verzonden naar verschillende rechtbanken. Het gaat daarbij om vijftien aanhoudingen en negen beschuldigingen. Ook is er gereageerd op bijna tweehonderd burgerverzoeken met het mobiliseren van patrouilles voor verschillende redenen die allemaal gerelateerd zijn aan de openbare veiligheid. Voorbeelden van die redenen zijn het plegen van delicten tegen eigendom (Hiervan waren er twee in Iza, één voor diefstal in Tudela, twee in Falces en Beriáin voor verwondingen door gevecht en nog één in Tudela voor het indienen van een valse aangifte. Al deze plaatsen liggen in Navarra.)

Daarnaast is er in Artica een georganiseerde bende ontbonden. Deze bende richtte zich op het stelen in supermarkten. Ze werden op heterdaad betrapt met de producten. Ook werden er één vrouw en twee mannen gearresteerd. Deze waren al eerder gearresteerd geweest, maar het bedrag was verkeerd berekend. Na herberekening bleek dat het bedrag waar het om ging hoger was dan vierhonderd euro. Als een misdaad in Spanje om meer dan vierhonderd euro gaat, wordt deze tot een ‘ernstig misdrijf’ gerekend. Daarom moeten de drie personen opnieuw berecht worden. 

In Alsasua is er een man gearresteerd voor ongehoorzaamheid, verzet en aanval, nadat hij rel had geschopt in een bar. Tot slot werden er in Auza op zondag twee mannen aangehouden na het veroorzaken van onrust in een hotel nadat hen daar niet meer alcoholische dranken wilde serveren. Ze zijn aangeklaagd voor bedreiging, ongehoorzaamheid, verzet en het aanvallen van personen.

Ga naar de inhoud