Spaans is wereldwijd de tweede meest gebruikte taal op de sociale media netwerken

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaans is wereldwijd de tweede meest gebruikte taal op de sociale media netwerken

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dat er wereldwijd door veel mensen Spaans wordt gesproken was al langer bekend maar nu is ook duidelijk dat het Spaans als taal op het Engels na de meest gebruikte taal is op de vele sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en Google+.

Wereldwijd spreken meer dan 572 miljoen mensen het Spaans als eerste hoofdtaal waarnaast ook nog eens 21 miljoen mensen Spaans als tweede taal spreken. Op het internet is Spaans de derde meest gebruikte taal achter het Engels en het Chinees.

Als gekeken wordt naar de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Google+ dan valt op dat het Spaans de tweede meest gebruikte taal is. Het Instituto Cervantes heeft een onderzoek gedaan waaruit deze cijfers tevoorschijn kwamen maar men waarschuwt wel voor het slechte Spaans wat gesproken en geschreven wordt.

Op internet in het algemeen wordt voor 26,3% in het Engels geschreven en 20,8% in het Chinees. Spaans staat dus op de derde plaats met een percentage van 7,7%. Wereldwijd wordt er door slechts 2,9% Russisch gschreven en 2,3% Duits en laten we het over het Nederlands maar niet hebben.

Wereldwijd wordt er door 572 miljoen mensen Spaans gesproken wat 7,8% is van de totaalbevolking van 7,5 miljard mensen.

Ga naar de inhoud