skip to Main Content
Spaans is wereldwijd de tweede meest gebruikte taal op de sociale media netwerken
123rf

Spaans is wereldwijd de tweede meest gebruikte taal op de sociale media netwerken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Dat er wereldwijd door veel mensen Spaans wordt gesproken was al langer bekend maar nu is ook duidelijk dat het Spaans als taal op het Engels na de meest gebruikte taal is op de vele sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en Google+.

Wereldwijd spreken meer dan 572 miljoen mensen het Spaans als eerste hoofdtaal waarnaast ook nog eens 21 miljoen mensen Spaans als tweede taal spreken. Op het internet is Spaans de derde meest gebruikte taal achter het Engels en het Chinees.

Als gekeken wordt naar de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter of Google+ dan valt op dat het Spaans de tweede meest gebruikte taal is. Het Instituto Cervantes heeft een onderzoek gedaan waaruit deze cijfers tevoorschijn kwamen maar men waarschuwt wel voor het slechte Spaans wat gesproken en geschreven wordt.

Op internet in het algemeen wordt voor 26,3% in het Engels geschreven en 20,8% in het Chinees. Spaans staat dus op de derde plaats met een percentage van 7,7%. Wereldwijd wordt er door slechts 2,9% Russisch gschreven en 2,3% Duits en laten we het over het Nederlands maar niet hebben.

Wereldwijd wordt er door 572 miljoen mensen Spaans gesproken wat 7,8% is van de totaalbevolking van 7,5 miljard mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. file:///C:/Users/Port%C3%A1til%20Hp/Desktop/meest-gesproken-talen-in-de-wereld.htm

    Wedstrijdjes “wat is de belangrijkste taal”? Wat mij meer interresseerd is wat is wereldwijd de meest gesproken taal als communicatiemiddel. Met het Mandarijns kom je buiten China niet zover. Hetzelfde geldt voor het Spaans, buiten Spanje, Midden- en zuid-Amerika heb je er niet veel aan. Spanjaarden die voor het eerst op reis gaan, staan vaak versteld dat, als ze de Pyreneeën over zijn, zij opeens niets meer merken van het feit dat het Spaans de 2e/3e meest gesproken wereldtaal is. Niemand die ze verstaat. Het is nog steeds het meest efficient om naast je moedertaal, Engels te kunnen spreken.

  2. Gebarentaal en rooksignalen met symbolen. Dat er nog steeds geen wereldtaal is dat is onbegrijpelijk en niet te vatten. Nog steeds niet los van culturen enz.
    Dialecten , verbasteringen een groot obstakel. Niet begrepen worden is zo irritant. Frans , duits , engels . spaans de bekende 4. De weerstand die bij onbegrip ontstaat in vele situaties. Het niet willen en niet kunnen spreken van een taal. Waar blijft de oplossing die snel en juist reageert bij communicatie. Een vertaler die vraagt en antwoord. En vooral goed luistert. Dat zou mooi zijn. Dan is schelden en vloeken sneller herkenbaar. Want er wordt wat afgevloekt en verwenst ook in het spaans. De reactie van scheld hem of haar maar verrot . Beiden verstaan het toch niet .. Het gebeurt gewoon achter je rug om. Zelfs voor de gein. Wat een beroerde situatie. In veel landen is dat vaak aan de orde. Jammer, het wordt tijd voor grote veranderingen , die echt nuttig zijn voor het bevorderen van comminicatie onderling.

  3. Als we de native sprekers nemen/moedertaal sprekers/ kom ik tot een ander resultaat.Chinees is de meest gesproken taal in de wereld,daarna volgt Spaans en als derde komt Engels.Mijns inziens kan niet alles omgeslagen worden naar het gebruik in de ICT wereld.

  4. Ik heb maar 1 opmerking; Ik spreek redelijk goed spaans, maar met al die dialecten in Spanje, problemen. Ik ga naar zuid Amerika, daar verstaat iedereen mij; Mexico, Ecuador, Cuba, enz. En Brazilië, daar doen ze moeite, dat portugees is niet zoveel anders als spaans. Maar die huidige dialecten in Spanje, ik bedank ervoor. Sorry

  5. Al zeker 30 jaar geleden liet me een Catalaan weten dat zijn taal veel belangrijker was dan het Spaans. Hij was zeker een half uur bezig om dat met diverse redenen kenbaar te maken. Hopenlijk komen ze er niet achter dat het Spaans de tweede meeste gebruikte taal is. Dat is dan ook de redenen dat ik mijn boeken niet alleen in het Engels, maar ook in het Spaans schrijf. Heel weinig boeken dus in het Nederlands.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken