Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga (maandag)

Oeps ... foto ontbreekt!

Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga (maandag)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Afgelopen zondag is in de gemeente Totalán in de provincie Málaga een tweejarig kind in een 110 meter diepe en slechts 25 centimeter brede waterput gevallen. Sinds dat dit bekend werd zijn de reddingsdiensten bezig om de jongen ten eerste te lokaliseren en ten tweede te redden. Het probleem is echter dat de jongen nog niet werd gevonden en dat de redding erg moeilijk is.

Op zondag werd bekend dat een tweejarige jongen bij het zoeken naar water in een 110 meter diepe waterput is gevallen. De familie meldde dit ongeval bij de 112 nooddienst om 14 uur zondagmiddag waarna er een actie op touw werd gezet waarbij bijna honderd reddingswerkers van politie en brandweer zijn betrokken.

In eerste instantie ging men uit van een waterput van 150 meter diep en 40 centimeter breed maar na onderzoek werd dit bijgesteld naar 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed. Mede vanwege de enorme diepte maar ook de slechts 25 cm breedte is een redding erg moeilijk want een volwassen persoon past niet in het gat.

De reddingsdiensten hebben een camera laten zakken in de waterput maar die kwam op zo’n 75 meter diepte terecht op een lading aarde zonder dat het kind werd gezien. Er is dus een kans dat er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden in de waterput nadat het kind erin was gevallen, iets wat de redding en het mogelijk overleven van de peuter nog moeilijker maakt.

Na uren van zoeken en proberen hebben de reddingswerkers zondagavond een zakje gevonden met snoepjes, iets wat de jongen volgens zijn ouders bij zich droeg toen hij in de waterput viel. Dit zakje werd echter niet in de put maar in de nabijheid daarvan gevonden. Ondertussen is de politie een onderzoek gestart naar de omstandigheden van dit ongeval waarbij ook onderzocht wordt of het om een ongeval gaat of dat er sprake is van iets anders. Niets wordt voorlopig uitgesloten.

Ga naar de inhoud