skip to Main Content
Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga (maandag)
La Vanguardia

Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga (maandag)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen zondag is in de gemeente Totalán in de provincie Málaga een tweejarig kind in een 110 meter diepe en slechts 25 centimeter brede waterput gevallen. Sinds dat dit bekend werd zijn de reddingsdiensten bezig om de jongen ten eerste te lokaliseren en ten tweede te redden. Het probleem is echter dat de jongen nog niet werd gevonden en dat de redding erg moeilijk is.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]LAATSTE NIEUWS: LICHAAM VAN JULEN GEVONDEN IN DE WATERPUT[/su_note]

Op zondag werd bekend dat een tweejarige jongen bij het zoeken naar water in een 110 meter diepe waterput is gevallen. De familie meldde dit ongeval bij de 112 nooddienst om 14 uur zondagmiddag waarna er een actie op touw werd gezet waarbij bijna honderd reddingswerkers van politie en brandweer zijn betrokken.

In eerste instantie ging men uit van een waterput van 150 meter diep en 40 centimeter breed maar na onderzoek werd dit bijgesteld naar 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed. Mede vanwege de enorme diepte maar ook de slechts 25 cm breedte is een redding erg moeilijk want een volwassen persoon past niet in het gat.

De reddingsdiensten hebben een camera laten zakken in de waterput maar die kwam op zo’n 75 meter diepte terecht op een lading aarde zonder dat het kind werd gezien. Er is dus een kans dat er een aardverschuiving heeft plaatsgevonden in de waterput nadat het kind erin was gevallen, iets wat de redding en het mogelijk overleven van de peuter nog moeilijker maakt.

Na uren van zoeken en proberen hebben de reddingswerkers zondagavond een zakje gevonden met snoepjes, iets wat de jongen volgens zijn ouders bij zich droeg toen hij in de waterput viel. Dit zakje werd echter niet in de put maar in de nabijheid daarvan gevonden. Ondertussen is de politie een onderzoek gestart naar de omstandigheden van dit ongeval waarbij ook onderzocht wordt of het om een ongeval gaat of dat er sprake is van iets anders. Niets wordt voorlopig uitgesloten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
  1. Er zijn altijd uitsteeksels in zo’n gat, ik hoop dat ik verkeerd zit … maar hoe kan zo’n kind zo diep zakken zonder te blijven steken …..

 1. Mijn reactie “” kleine chinees die terug wilde naar China”” , is gebaseerd op domme reactie “” misschien beest die 110 meter tunnel graafde?? “”
  Zeker niet respectloos bedoeld ten opzichte van het vreselijk gebeuren en ik leef mee met de ouders. Verschrikkelijk.

 2. Hopelijk komt er een waarschuwing voor ouders om tijdens natuurpark hun
  peuters niet zelfstandig te laten lopen in een natuurpark. Zou een dier zo’n tunnel hebben kunnen graven?

 3. Mechanisch apparaat met camera’s en grijparmen maken dat zich kan afzetten tegen de putwand en zo naar beneden kan wandelen en het kind oppakken.
  Ik ben geen werktuigbouwkundig ingenieur, maar iemand die dat wel is moet dat zeker kunnen maken.

  1. Helaas klinkt dat te simpel. Er komen meer factoren bij kijken. Zo wil men nu een tunnel ernaast gaan graven of zelfs de halve berg weghalen maar wat ze ook doen, er bestaat gevaar van instorten.

 4. Een waterput van meer dan 100 m diepte zonder afdekking?
  Ik vind dit niet kunnen.waarom is deze niet behoorlijk afgedekt

  1. Hier in Benissa dichtbij een urbanisatie eenzelfde situatie. Afgelopen Dinsdag was onze hond verdwenen. Na enige tijd roepen en zoeken hoorden wij haar janken en dit geluid kwam vanuit een pijp die niet afgedekt was, pal langs een stoep.
   Na enige tijd en met behulp van een aantal mensen hebben wij haar hier uit kunnen krijgen. Gelukkig was zij ongedeerd maar ook ieder ander dier, kind of mens had in deze pijp kunnen storten en wat als er niemand in de buurt is.
   Schandalig hoe sommige gevaarlijke situatie worden achtergelaten door gemeentes en aannemers.

   1. Misschien verstandig om dat aan te kaarten bij de gemeente, of nog beter, zodat je weet dat er echt wat aan wordt gedaan, aangifte doen bij de Guarcia Civil? Dat is binnen een uurtje gebeurd en dan komen er niet meer ongelukken bij.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken