Nieuwe regering Spanje verhoogt pensioenen met 0,9%

Nieuwe regering Spanje verhoogt pensioenen met 0,9%
Beeld: Europa Press

Nieuwe regering Spanje verhoogt pensioenen met 0,9%

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De 22 ministers van de nieuwe coalitieregering van de PSOE en Unidas-Podemos zijn op dinsdag voor het eerst bijeen gekomen tijdens een ministerraad, die vanaf nu niet meer op vrijdag maar op dinsdag plaats zal vinden. Een van de eerste maatregelen die men heeft aangenomen is het verhogen van de pensioenen met 0,9%, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

De 0,9% stijging van de pensioenen staat gelijk aan de verwachte IPC ofwel de Índice de precios al consumidor wat gelijk is aan de Consumentenprijsindex (CPI). Dit houdt in dat de pensioen gemiddeld met zo’n 9 euro per maand omhoog gaan terwijl het de staat 1,4 miljard euro extra zal kosten. Mocht de IPC hoger zijn dan 0,9% in 2020 dan zal men voor april 2021 een extra betaling ontvangen.

Wat betreft de stijging van het minimumsalaris naar 1.000 euro in Spanje, dat in 2019 reeds verhoogd werd naar 900 euro, is nog niet veel bekend en zal minder snel gaan plaatsvinden dan de verhoging van de pensioenen. 

Premier Pedro Sánchez had tijdens de persconferentie ook tijd om te praten over de problematische benoeming van de voormalige minister van Justitie Dolores Delgado tot nieuwe procureur-generaal van de Spaanse staat (fiscal general del Estado). Met name die benoeming heeft bij de oppositiepartijen PP, Ciudadanos en Vox veel stof doen opwaaien vanwege de vermeende onpartijdigheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.