Ryanair kan eventueel andere basissen sluiten in Spanje

Ryanair kan eventueel andere basissen sluiten in Spanje
Beeld: Ryanair.com

MADRID – Ryanair topman Kenny Jacobs heeft tijdens een informatief ontbijt met de pers aangegeven dat als er nog meer vertragingen zijn bij de levering van tien Boeing 737 MAX vliegtuigen, de Ierse luchtvaartmaatschappij andere basissen in Spanje kan sluiten. In januari heeft Ryanair de basissen op Gran Canaria, Tenerife-Zuid en Lanzarote gesloten terwijl men uiteindelijk de basis in Gerona open heeft gehouden na een afspraak met het personeel.

Ryanair heeft op dit moment 9 basissen in Spanje waar de maatschappij vliegtuigen heeft staan en personeel werkt maar vliegt op en vanaf 26 vliegvelden waar 3.000 mensen werken. Volgens Ryanair is de enige reden voor het sluiten van de basissen op de Canarische Eilanden de vertraging wat betreft de levering van de problematische Boeing 737 MAX vliegtuigen.

Volgens Kenny Jacobs heeft Ryanair gedurende 2019 in Europa zeven basissen moeten sluiten, te weten in Hamburg, Nuremberg, Belfast, Skavsta (Stockholm) en op de eilanden Tenerife-Zuid, Gran Canaria en Lanzarote. Ryanair heeft 210 Boeing 737 MAX toestellen besteld waarvan er 135 door de Amerikaanse bouwer bevestigd zijn en 75 toestellen als optie staan.

Passagiers

Voor 2020 verwacht Ryanair dat het aantal passagiers met 1,5% zal dalen maar op sommige bestemmingen zoals Madrid verwacht men een stijging van 1,5%. Op de Catalaanse vliegvelden verwacht de luchtvaartmaatschappij weer een daling van 3% in het aantal passagiers.

Spanje is een belangrijk land voor Ryanair want de vluchten naar, uit en binnen Spanje zijn goed voor 19% van het marktaandeel met meer dan 400 routes in de winter en meer dan 600 gedurende de zomermaanden, dit jaar met 27 nieuwe routes.

In 2019 is Ryanair opnieuw de marktleider wat betreft aantallen passagiers met 46.569.327 (+7,7%) wat veel meer is dan de nummer twee, Vueling met 29.076.503 (+7,8%) passagiers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Jupilerbeertje

Raynair moet niet denken dat ik in vliegende doodskist stap. Als winst boven veiligheid gat mogen ze het vergeten.

H.Kas

Beste lezers, het is een goed geheim dat Ryanair naast het vervoeren van passagiers, ook vliegtuigen door least. Dus Ryanair besteld veel meer toestellen dat zij feitelijk nodig hebben, maar dwingen hiermee kwantumkortingen af. Dus met Maxx hebben ze zich waarschijnlijk lichtelijk in de vingers gesneden, maar die mogelijke verliezen worden wel op het personeel afgewenteld. Jammer dat het pesoneel nooit iets ten deel valt als de leasing grote winsten maakt.

Ned

Onbegrijpelijk dat Ryanair nog steeds voor de MAX gaat. Met dit vliegtuig is toch wel gebleken dat Boeing niks geeft om ervaring en kwaliteit. Tegelijkertijd zijn er betere alternatieven. Wizzair gaat vliegen met een nieuw vliegtuig van Airbus. Degelijk, Europees, geen problematische geschiedenis en het schijnt nog goedkoper in gebruik te zijn ook. Ryanair geeft met de MAX een lekker signaal af aan haar klanten.

Rob

Er is helemaal geen alternatief. De A320 familie is voor 5 jaar uitverkocht en als je ze al besteld betaal je uiteraard nu de hoofdprijs.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.