Ryanair kan eventueel andere basissen sluiten in Spanje

Ryanair kan eventueel andere basissen sluiten in Spanje
Beeld: Ryanair.com

Ryanair kan eventueel andere basissen sluiten in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ryanair topman Kenny Jacobs heeft tijdens een informatief ontbijt met de pers aangegeven dat als er nog meer vertragingen zijn bij de levering van tien Boeing 737 MAX vliegtuigen, de Ierse luchtvaartmaatschappij andere basissen in Spanje kan sluiten. In januari heeft Ryanair de basissen op Gran Canaria, Tenerife-Zuid en Lanzarote gesloten terwijl men uiteindelijk de basis in Gerona open heeft gehouden na een afspraak met het personeel.

Ryanair heeft op dit moment 9 basissen in Spanje waar de maatschappij vliegtuigen heeft staan en personeel werkt maar vliegt op en vanaf 26 vliegvelden waar 3.000 mensen werken. Volgens Ryanair is de enige reden voor het sluiten van de basissen op de Canarische Eilanden de vertraging wat betreft de levering van de problematische Boeing 737 MAX vliegtuigen.

Volgens Kenny Jacobs heeft Ryanair gedurende 2019 in Europa zeven basissen moeten sluiten, te weten in Hamburg, Nuremberg, Belfast, Skavsta (Stockholm) en op de eilanden Tenerife-Zuid, Gran Canaria en Lanzarote. Ryanair heeft 210 Boeing 737 MAX toestellen besteld waarvan er 135 door de Amerikaanse bouwer bevestigd zijn en 75 toestellen als optie staan.

Passagiers

Voor 2020 verwacht Ryanair dat het aantal passagiers met 1,5% zal dalen maar op sommige bestemmingen zoals Madrid verwacht men een stijging van 1,5%. Op de Catalaanse vliegvelden verwacht de luchtvaartmaatschappij weer een daling van 3% in het aantal passagiers.

Spanje is een belangrijk land voor Ryanair want de vluchten naar, uit en binnen Spanje zijn goed voor 19% van het marktaandeel met meer dan 400 routes in de winter en meer dan 600 gedurende de zomermaanden, dit jaar met 27 nieuwe routes.

In 2019 is Ryanair opnieuw de marktleider wat betreft aantallen passagiers met 46.569.327 (+7,7%) wat veel meer is dan de nummer twee, Vueling met 29.076.503 (+7,8%) passagiers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.