Spaanse filmlegenden genomineerd voor Oscars

Spaanse filmlegenden genomineerd voor Oscars
Beeld: Twitter

Spaanse filmlegenden genomineerd voor Oscars

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse filmlegendes acteur Antonio Banderas en filmregisseur Pedro Almodovar zijn genomineerd voor een Oscar in de categorieën beste internationale film en beste mannelijke hoofdrol vanwege de film ‘Pain and Glory’ ofwel ‘Dolor y Gloria’. Het is met name Antonio Banderas die non-stop prijzen in ontvangst neemt voor zijn rol als Salvador Mallo en ook kans maakt op de Spaanse Goya prijs.

Antonio Banderas is genomineerd voor zijn rol in de Almodovar film ‘Dolor y Gloria’ in de categorie beste mannelijke hoofdrol en staat in hetzelfde rijtje van internationaal bekende acteurs Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time…in Hollywood), Adam Driver (Marriage Story), Joaquin Phoenix (Joker) en Jonathan Pryce (The Two Popes). Het zal dus niet makkelijk worden voor de voormalige Zorro acteur.

Voor de uit Málaga komende (en zeer geliefde) acteur Antonio Banderas is het de eerste keer dat hij een Oscarnominatie ontvangt. Filmregisseur Antonio Pedro Almodóvar heeft meer ervaring met nominaties en weet hoe het is om het prestigieuze beeldje in zijn handen te houden.

Naast de acteur en filmregisseur is er nog een derde nominatie, die voor beste animatiefilm waar ‘Klaus’, geregisseerd door de Spanjaard Sergio Pablos, op het lijstje staat om een Oscar te ontvangen.

De 92ste Academy Awards of Oscaruitreiking ceremonie vindt plaats op 9 februari aanstaande in het Dolby Theatre in Los Angeles. Het is voor het tweede jaar op rij dat er geen hoofdpresentator zal zijn.

Dolor y Gloria

‘Dolor y gloria’, ook bekend onder de Engelstalige titel ‘Pain and Glory’, is een dramafilm uit 2019 die geschreven en geregisseerd werd door Pedro Almodóvar. De hoofdrollen worden vertolkt door Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz en Julieta Serrano terwijl ook de populaire zangeres Rosalia een kleine rol speelt.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is en met pijn, depressies en angsten kampt. Enkele persoonlijke reünies, een door hem geschreven theatermonoloog en heroïne, die hij neemt om zijn fysieke pijn te verzachten, brengen een reeks oude herinneringen naar boven. Zo blikt hij terug op onder meer zijn jeugd, zijn band met zijn moeder, zijn religieuze opvoeding, zijn seksualiteit en grote liefdes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.