Trainer FC Barcelona vervangen

Trainer FC Barcelona vervangen
Beeld: Europa Press

Trainer FC Barcelona vervangen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – FC Barcelona heeft de hoofdtrainer van het eerste elftal van de Catalaanse voetbalclub vervangen voor Quique Setién. Ernesto Valverde was gedurende 2 jaar en 6 maanden de trainer van Messi en collega’s en wist met hen 1 Copa del Rey, 2 La Liga’s en 2 Spaanse Supercup te winnen. Valverde kon echter geen Champions League op zijn lijstje schrijven en dus werd er gezocht naar een andere hoofdtrainer.

De nu 55-jarige Ernesto Valverde begon op 1 juli 2017 met zijn nieuwe baan als hoofdtrainer van FC Barcelona en nu 2 jaar en 6 maanden en 146 wedstrijden later is hij vervangen door de 62-jarige Quique Setién die inmiddels een contract heeft getekend tot 30 juni 2022.

Nadat FC Barcelona het afgelopen weekend de Spaanse Supercup in de halve finale verloor van Atlético Madrid was voor de Catalaanse topclub blijkbaar de maat vol en werd er snel gezocht naar een andere hoofdtrainer. 

In eerste instantie werd contact opgenomen met Xavi Hernandez, een oud Barça speler die wel interesse heeft maar niet nu. Ook werd er contact gezocht met ex Barça speler Ronald Koeman die echter het Nederlandse elftal vlak voor de EK niet wil verlaten al heeft hij wel een clausule in zijn contract staan dat mocht Barcelona hem willen hebben hij het NL elftal kan verlaten.

Na deze twee negatieve antwoorden werd gezocht naar een andere trainer en dat is de uit Santander (Cantabrië) komende Quique Setién die op het moment van benaderen geen club had waar hij trainde. 

Setién heeft als trainer gewerkt bij Racing de Santander en Ejido, Lugo, Las Palmas en Real Betis Balompié. Als voetballer heeft hij o.a. gespeeld bij Racing de Santander en Atletico de Madrid.

Ernesto Valverde heeft bij FC Barcelona van de 146 wedstrijden er 99 gewonnen, 32 gelijk gespeeld en slechts 15 verloren. Als titels wist Valverde 1 Copa del Rey, 2 La Liga’s en 1 Spaanse Supercup op naam te schrijven maar ontbreekt de Champions League.

Ga naar de inhoud